• Corporate Office Solutions • We Are Platinum! Again! •
• Corporate Office Solutions • We Are Platinum! Again! •
2023 © COS. Proudly Crafted by Quart Creative Agency.

Evolutia tehnologiei si a spatiului de lucru

Ultimii ani au produs o schimbare pe care unele companii au simtit-o cu mult inainte. Iar acum, cu toate adaptarile tehnologice, utilizatorii nu mai pot imbratisa vechile spatii de birouri.

Platinum Partner - 2017

Darwin Cluj

Traversand zone adiacente cladirilor de birouri in ultimii ani, sunetul pasilor tai era adesea singurul sunet pe care il puteai auzi. Linistea din aceste spatii, candva pline de miscare si zgomot, devenea apasatoare.

In mediul online apareau diverse pareri si propuneri pentru spatiile de birouri si cum acestea vor ramane nefolosite, cum perioada constructiilor pentru mediul office va stagna ani buni de acum inainte, sau cum companiile vor introduce politici pentru obligarea angajatilor sa se intoarca in spatiile de lucru.

Acum, pasind pe aceleasi trotuare pe care paseam si acum trei ani, ceva pare diferit. Si totusi ceva pare la fel ca in trecut. Se vad zambete, se aud pasi, lumea se grabeste, altii povestesc in fata unei fantani. Am putea spune ca nu a existat nici o perioada de criza. Am putea spune ca totul este exact asa cum ne aminteam. Si totusi, spatiile de birouri se schimba.

Ultimii ani au produs o schimbare pe care unele companii au simtit-o cu mult inainte. Iar acum, cu toate adaptarile tehnologice, utilizatorii nu mai pot imbratisa vechile spatii de birouri.

Cerintele echipei Darwin au fost generale si totusi specifice: crearea unui spatiu de birouri care sa inglobeze orice forma de munca (online, face to face, adunari ad-hoc, spatii de lucru formale si informale, de dimensiuni mici si mari). Mai mult, o parte din echipa Darwin lucreaza cu cateva etaje mai sus in aceeasi cladire, motiv pentru care, acest nou spatiu va deservi ca un spatiu de intalnire si discutii pentru multi angajati in prima perioada a zilei.

Accesul in spatiu se realizeaza prin doua intrari tratate complet diferit. Principala intrare in spatiu, marcheaza logo-ul companiei si o zona de cafenea in culori deschise, pregatita pentru diminetile insorite. Intrarea secundara este pregatita pentru utilizatorii mai grabiti, care vor sa ajunga de indata in zona de lucru.

Deja obisnuiti cu conceptul de workcafe, acesta inglobeaza atat nevoia unei treziri fizice (de cele mai multe ori fiind vorba despre cafea) cat si o trezire senzoriala. Un spatiu deschis, relaxant si pregatit sa acomodeze orice miscare ofera noii utilizatori. Fara limite spatiale clare, regasim in acelasi spatiu zone de lucru deschise, spatiu dedicat echipelor ce lucreaza pe poriecte, zone de intalnire informala si zona de intalniri 1:1.

Parcurgearea spatiului isi modifica culorile si lumina, pregatind utilizatorul pentru tipul de activitate pe care il cauta. Spatiile de lucru dedicate, la birouri, completeaza zonele informale si agitate, prin regularitatea lor. In opozitie, in spatele putinilor pereti, o noua zona de lucru te va surprinde, atat prin amplasarea ei cat si prin modul de utilizare.
In centrul spatiului vei intalni o zona aprope inchisa, delimitata pe mai multe laturi ce te invita sa iei loc in ea. Te pregateste pentru o prezentare, o discutie deschisa sau o intalnire cu un coleg. Aceasta zona, flancata de spatii de intanire in open space, ramane punctul central al spatiului, restul imprejurimilor subordonandu-se acestuia.

Partea sudica a spatiului, gazduieste mare parte din birourile dedicate. Tranzitia in acest spatiu de poate simti la nivel vizual prin schimbarea in nuante mai inchise, dar si la nivel auditiv, zona fiind segregata cu un sistem complex de riflaje metalice, insertii de sticla riglata si panouri fonoabsorbante.

Extinderea birourilor Darwin este un exemplu pentru un nou inceput, pentru o evolutie a tehnologiei, a spatiilor de birouri, un exemplu pentru adaptare si progres. Reintoarcerea la birou nu a fost niciodata mai placuta.

Nume Proiect: Darwin
Proiect finalizat: Februarie 2023
Locatie: Str. 21 Decembrie 1989, The Office, Cluj-Napoca
Arhitectura si design: STUDIO CONTEXTUAL | Arh. Laura Dragomir, Arh. Alexandru Haraga
Executie: CORPORATE OFFICE SOLUTIONS | Anca Rus – project director; Adrian Popa – project manager; Alexandra Nagy – project manager.
Fotografii: MOONLAB MEDIA | Dan Campean

PROIECTE

Alte Proiecte

Spatiul de lucru prinde viata prin solutii complete de design interior.

INSTAGRAM

@cos_corporateofficesolutions

COS primeste distinctia premier de la Steelcase Inc.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Contact us for your custom solution

Solicitare

Pentru orice cerere legată de produsele sau serviciile noastre folosește pur și simplu formularul de mai jos.

  x

  Subscribe to our newsletter

  You’ll receive the latest news from the office solutions industry

  You’ll get access to our campaigns

  You’ll be updated with design and product insights

  Book your tour