Amenajarea ilustrează o cultură organizațională orientată în jurul angajatului și nevoilor acestuia, în special a celor evidențiate de perioada pandemiei. Astfel, proiectul urmărește să consolideze sentimentul de apartenență și să stimuleze colaborarea, oferind un mediu de lucru sigur, în care activitatea de zi cu zi să fie una productivă, desfășurată în condiții de confort și protecție.
Întregul spațiu de lucru este construit în jurul zonei centrale multifuncționale, denumită Tech Greenhouse, care servește drept spațiu pentru întâlniri informale, lucru în stil hot desking, socializare, coffee point, sau chiar lounge bar. Tot aici, plantele constituie o prezență extrem de importantă, ele reprezentând conexiunea cu natura și cu spațiul exterior, și, în același timp, contribuind în mod semnificativ la stimularea creativității și productivității, precum și la menținerea motivației angajaților la cote înalte.
De altfel, flexibilitatea reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale proiectului. Zona de lucru este divizată în project room-uri, configurate astfel încât să fie ușor separate prin pereți mobili sau unite, lăsând posibilitatea creării unor spații noi de dimensiuni diferite, ușor reconfigurabile și adaptabile nevoilor echipelor care le folosesc.
Mobilierul modular, mobil sau flexibil, permite, la rândul său, numeroase configurații. Astfel, spațiile de lounge se pot transforma din zone de socializare în puncte de întâlnire informală sau zone pentru prezentări, sedințe sau brainstorminguri. Birourile mobile, cu roți integrate, pot constitui spații de lucru în echipă sau individual, ori zone de training sau întâlnire, iar mesele înalte pot fi folosite pentru discuții sau lucru pe proiect. În acest mod, mediul de lucru se transformă într-o experiență în care este promovată colaborarea și schimbul creativ de idei, oferind totodată suportul necesar unui spațiu ce stimulează inovația, în acord cu filozofia companiei.
Pentru a se adapta nevoilor actuale post-pandemice ale angajaților și pentru a se preta unui mediu de lucru hibrid, spațiul amenajat dispune de tehnologie integrată, și toate zonele de întâlnire și discuții, dar și cele de lucru individual sau în echipe sunt tehnologizate, conținând echipament digital ce completează elementele analogice. Sala principală de ședințe este complet automatizată, cu ecran și proiector retractabile și soluții audio-video și de iluminat integrate în sistemul KNX, cu comandă vocală și smart control. Acestea sunt acționate după scenarii prestabilite, configurabile în funcție de nevoile participanților.
Finisajele alese fac trimitere la conexiunea dintre tehnologie și spațiul urban, prin elemente precum texturile de la nivelul pardoselii, pereții din beton aparent sau cărămidă vopsită și detaliile metalice ale mobilierului. Toate acestea sunt armonios temperate de elemente calde, naturale, precum lemnul și plantele integrate în amenajare. Plafonul este lăsat decopertat, în stil industrial, cu traseele instalațiilor complet vizibile. Schema cromatică constă în nuanțe calde, pastelate și accente puternice preluate din identitatea vizuală a brandului Accenture.
Arhitectură & design: Patricia Gheorghe, Andrada Ulmeanu, COS Arch & Design Department
M&E: Dona Ifrim, George Popescu, Florin Săndoiu, COS Arch & Design Department
PM: George Baron, COS Project Management Department
PJ Director: Mihaela Udriște, COS Sales Department
Finalizat: 2022