Șase sfaturi pentru etichetă + protocoale la noul loc de muncă hibrid
Dezvoltați norme mai explicite pentru a stabili echipele hibride și a le sigura succesul.
Pe măsură ce tot mai multe organizații primesc angajații înapoi la birou, multe oferă, de asemenea, mai multă flexibilitate acestora pentru a putea alege unde și cum trebuie să lucreze. Când toată lumea este la birou, multe valori culturale și norme sociale pot rămâne nerostite. Un loc de muncă hibrid necesită etichete și protocoale partajate mai clar comunicate. Normele mai explicite vor crește echitatea și implicarea și vor crea un sentiment de incluziune și apartenență. Nu uitați să rămâneți agili și să le revizuiți pe măsură ce nevoile se schimbă. Iată șase sfaturi de la Steelcase Applied Research + Consulting:
1. Programează Transparența
Dezvoltați un sistem pentru a comunica cine va fi în persoană și cine va fi la distanță. Acest lucru ii va ajuta pe cei care vin în birou (când colegul tău este la birou, probabil vei dori să fii și tu) și nu va afecta spațiul și tehnologia necesare. Faceți acest lucru disponibil tuturor, astfel încât oamenii să poată planifica cea mai bună experiență de colaborare posibilă.
2. Start social.
Faceți prezentări adecvate, astfel încât toți cei aflați în sală și pe video să fie familiarizați (participanții de la distanță ar trebui să aibă video activat ori de câte ori este posibil) și începeți fiecare întâlnire cu doar câteva minute de înregistrare pentru a construi capital social.
3. Auzi și fii auzit.
Aflați și marcați clar unde sunt microfoanele în cameră și asigurați-vă că toți cei care se află la distanță pot auzi ce se întâmplă și pot fi auziți. Cereți-le colegilor să evite să facă zgomot pentru a nu îngreuna calitatea conferinței (tastare tare, zgomot, vorbire laterală).
4. Vezi și fii văzut.
Luați în considerare desemnarea unui participant care sa urmărească ceea este văzut de către cei ce participa la întâlnire de la distanță. Camera trebuie să se miște? Se poate vedea conținutul? Trebuie să trimiteți o fotografie pentru un prim plan al conținutului panoului de marcare?
5. Pauză cu scop.
Opriți-vă în mod regulat și întrebați participanții la distanță dacă au contribuții. Dezvoltați protocoale de implicare bazate pe dimensiunea grupului și tipul de muncă. Toată lumea va ridica mâna digital? Cine va monitoriza discuția? Cum vă veți asigura că participanții de la distanță pot interveni și se pot implica?
6. Clarificați pașii următori.
Una dintre cele mai rele experiențe ca participant la distanță este pierderea conversației în timpul concluziilor de la final, ce au de obicei loc după ce o întâlnire se încheie oficial. Evitați acest lucru încheind fiecare sesiune de colaborare după ce pașii următori au fost stabiliți clar și vizibili. Pentru mai multe informații despre cum să configurați echipele hibride pentru a putea conduce echipa către succes, descărcați ghidul complet pentru proiectarea spațiilor ce sprijină colaborarea la birou și la distanță.
*Articol preluat de pe site-ul Steelcase