• Corporate Office Solutions • We Are Platinum! Again! •
• Corporate Office Solutions • We Are Platinum! Again! •
2022 © COS. Proudly Crafted by Quart Creative Agency.

Colonnade Insurance

From the moment you enter the space, the color is present in warm tones to create a welcoming atmosphere. The use of wood in the design, in the area of ​​the entrance to the space, brings a plus in creating a friendly atmosphere.

Platinum Partner - 2017

Colonnade Insurance

Inspired by nature, the design concept has as its starting point the Colonnade company logo, the maple leaf, and the red color in which it is represented graphically.
The challenge was to find the optimal solutions in arranging a space, which would express safety and seriousness, due to the company's profile, but to be cheerful and not rigid. Colors enrich our lives, influence our actions and moods, so we wanted the space to surprise with an explosion of warm colors, balanced with many shades of green, and neutral tones. From the moment you enter the space, the color is present in warm tones to create a welcoming atmosphere. The use of wood in the design, in the area of ​​the entrance to the space, brings a plus in creating a friendly atmosphere.

Walking through the space is shaped like a journey in nature, in a landscape with trees and playful lights, where you can discover points of interest or areas of peace. The use of different finishes and colors define the character of each area. The space trip invites you to enjoy a place on the sofa (custom made) that follows the shape of the route, and partially covers the walls of the central halls, to give volume to the space, or you can relax in a dedicated space with comfortable armchairs. from where you can admire the urban landscape. For the rest areas, the color green was mainly used to relax and energize the viewer. The traffic area develops around the three meeting rooms, located in the center of the space. Because it was wanted that the traffic area should not be monotonous, and to have a dynamic character in contradiction with the office areas, where the elements are arranged and organized, those in the traffic area are randomly arranged. The playful character is also given by the sound-absorbing panels suspended at different heights and finished in bright and cheerful colors. On the other side of the traffic area towards the glazed facades of the building, the office area is organized in an open space system, with the best natural light.

Although not delimited by partitions, the work area compartments are customized by different colors of the partition panel between the desks. The arrangement also includes two offices, in individual rooms, according to the design requirement. Although the location of the meeting rooms is far from the facades, the rooms are well lit, thanks to the glass partitions and decorative foils, which ensure the privacy of the spaces, without depriving them of natural light. The technology of the movable walls used in the three meeting rooms allows the transformation of these spaces into a single generous space, being able to be used in this way as well, depending on the desired option.

Point of interest, marked by the color of the water / coffee island, the furniture integrates the optimal equipment for the purpose and is located with easy access from anywhere in space. Next to the coffee island, we discover a comforting workspace, where ideas can make their place easier, enjoying a good coffee. It can be an informal meeting place, location of the two armchairs delimited by screens, allowing privacy and the possibility to use the two screens together attached or separately.

The spaces destined for the IT room and for storage, have been arranged towards the core of the building, in order to let the other spaces benefit from the natural light. The kitchenette and the dining area harmoniously combine light and color, users can choose to sit at tables or a quick lunch at the high table, from where they can look at the city.The solutions chosen in the arrangement, the efficient use of the space, the constructive elements, the chosen furniture, the finishes and the textures offer safety and comfort to the 22 users of the space.

Project: Colonnade Insurance
Year: 2021
Surface: 650 sqm
Team:
Interior architecture: Silvia Nemoianu, Architect at Bates International
Project Director: Mihaela Udriste
Project Manager: Cristian Popescu

PROJECTS

Other Projects

Bring new life to your workspace with complete interior design solutions.

INSTAGRAM

@cos_corporateofficesolutions

COS receives premier distincion from Steelcase Inc.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Contact us for your custom solution

inquiry

For any enquiry on our products or services, simply use the form below.

    x

    Subscribe to our newsletter

    You’ll receive the latest news from the office solutions industry

    You’ll get access to our campaigns

    You’ll be updated with design and product insights