• Corporate Office Solutions • We Are Platinum! Again! •
• Corporate Office Solutions • We Are Platinum! Again! •
2022 © COS. Proudly Crafted by Quart Creative Agency.
We Are Platinum! Again!
Platinum Partner - 2017
CAUZA BUNA

Responsabilitatea sociala

Intentionam sa fim un conector si un catalizator pentru dezvoltarea Romaniei.

remesh si Corporate Office Solutions vorbesc aceeasi limba: cea a comertului echitabil

Dreptul de a alege produse sau servicii, dreptul de a fi informat asupra produsului pe care îl cumperi sau dreptul de a fi protejat de procese de fabricație periculoase pentru sănătate sau viață. Sunt doar câteva dintre drepturile fundamentale enumerate de președintele J. F. Kennedy în discursul său din 15 martie 1962 în fața Congresului American. Acel moment a marcat o premieră: pe agenda publică s-a pus problema drepturilor consumatorilor

Momentul a devenit istorie, iar 15 martie a devenit Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorului. Această zi este un prilej prin care consumatorii din întreaga lume pot să-și reafirme drepturile și să atragă atenția asupra importanței respectării acestora.

remesh este unul dintre cele trei ateliere sociale ale Asociației Ateliere fără Frontiere, creat în 2011. El a apărut ca un răspuns la mai multe nevoi. În urmă cu șapte ani, nu exista nicio soluție de reciclare pentru mesh-urile publicitare stradale. Soluția găsită de Ateliere fără Frontiere a fost cu atât mai complexă cu cât a rezolvă probleme complementare.

În atelierul remesh, mesh-urile stradale sunt colectate, selectate și apoi transformate în produse de modă etică. Modelul conceput de Ateliere fără Frontiere rezolvă mai multe probleme.

În primul rând, durata de viață a mesh-urilor stradale se prelungește. Din potențiale deșeuri acestea se transformă în genți, mape, borsete, coperte de carte și huse pentru haine. Concomitent, remesh contribuie la reducerea acestor tipuri de deșeuri.

Lavinia cusut.jpg

În al doilea rând, atelierul funcționează după prinicipiul economiei sociale. remesh este un loc de muncă pentru aproximativ 10 persoane provenite din categorii sociale vulnerabile. De obicei, acesta se află în situații de excluziune extremă. Sunt persoane adulte, fără adăpost, cu dizabilități, tineri post-instituționalizați, șomeri de lungă durată sau persoane cu adicții. Alături de șeful de echipă, un mentor pe plan profesional și personal, și de specialiștii în inserție socio-profesională ai AFF, ei învață să meargă din nou pe propriile picioare. Învață o meserie, își redobândesc demitatea și încrederea în sine și devin autonomi, pentru ca mai apoi să se reintegreze în societate.

remesh, prima inițiativă românească aflată în procedură de obținere a certificatului „Fair Trade”

Comerțul echitabil nu este doar un principiu după care se desfășoară activitățile remesh, ci și unul pentru care Ateliere fără Frontiere este în proces de obținere a unui certificat internațional. Acesta se numește „fair trade” și va fi acordat de World Fair Trade Organization (WFTO).  Certificarea „fair trade” înseamnă că AFF respectă un set de 10 principii. Printre acestea se numără reducerea sărăciei, transparența și responsabilitatea, practici comerciale corecte, dar și plata unui preț corect.

Corporate Office Solutions este un exemplu de client sensibil la nevoile oamenilor și ale mediului înconjurător. Compania este lider în consultanță și design pentru spații de birouri și oferă soluții integrate pentru amenajarea la cheie a acestora. În cei peste 20 de ani de activitate pe piața din România, COS a livrat servicii și produse profesionale către peste 1.750 de companii care au dorit să își creeze sau să își transforme spațiile de lucru.

În plus, pe parcursul celor 20 de ani de activitate, compania și-a adaptat nevoile de business la nevoile societății și a dezvoltat în mod continuu concepte inovatoare:  produse reciclabile obținute prin procese care protejează mediul, reduc poluarea și limitează pierderile de materie primă.

COS se asigură, prin misiunea pe care și-a asumat-o, că munca lor aduce rezultate sociale pozitive, nu doar succes comercial. Acesta este unul dintre motivele pentru care COS a ales produsele remesh.

Participam activ la protejarea mediului, deoarece înțelegem responsabilitatea pe care o avem în fața generațiilor viitoare și căutăm sa ne implicăm cât mai mult în conservarea mediului înconjurator.  Remesh este conceput exact în sensul grijei față de oameni și față de ceea ce comunitatea lasă moștenire generațiilor viitoare”, ne-a spus Roxana Tanasă din cadrul departamentului de marketing al COS.

Gențile remesh vor fi oferite în cadrul aniversării de 20 de ani de activitate a Corporate Office Solutions.

3.jpg
Inapoi la CSR »
O cauza buna

Responsabilitate sociala

Intentionam sa fim un catalizator pentru dezvoltarea Romaniei.

INSTAGRAM

@cos_bucuresti

COS primeste distinctia premier de la Steelcase Inc.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Contact us for your custom solution

Solicitare

Pentru orice cerere legată de produsele sau serviciile noastre folosește pur și simplu formularul de mai jos.

    x

    Subscribe to our newsletter

    You’ll receive the latest news from the office solutions industry

    You’ll get access to our campaigns

    You’ll be updated with design and product insights