2024 © COS. Proudly Crafted by Quart Creative Agency.
Platinum Partner - 2017

Majoratul in antreprenoriat

…ajuns in Romania in vara anului 1997, iar in ianuarie 1998 deja inregistrase COS, in fruntea careia este de mai bine de 18 ani. Inainte de sosirea in Romania, antreprenorul francez a lucrat timp de 4 ani ca director de vanzari in Arabia Saudita si pe post de manager comercial in Rusia pentru Steelcase.

In vara anului trecut a pus bazele French Hub, un hub in cadrul Camerei de Comert si Industrie Franceze, ce reprezinta interesele antreprenorilor si ale IMM-urilor.

Despre Christophe Weller se poate spune ca intai Romania l-a ales pe el si abia ulterior a ales el Romania. Francezul a fost angajat, o buna perioada de timp, in Arabia Saudita si in Rusia, unde a lucrat ca director comercial, in industria mobilierului de birou. Isi dorea insa sa fie antreprenor, sa aiba propriul business, asa ca a intrebat angajatorii, compania Steelcase, unde este nevoie de un reprezentant, fiind dispus sa puna bazele unei firme acolo. Asa se face ca in vara anului 1997 Christophe Weller a ajuns in Romania, iar la inceputul anului 1998 deja inregistrase Corporate Office Solutions (COS). Cu toate ca venirea in tara s-a produs printr-o intamplare, de indata ce a a ajuns in Romania  i-a placut enorm, a simtit inca de la inceput ca este locul sau, mai ales ca, francez fiind, s-a simtit extrem de apropiat de cultura romanilor.

“Am vazut ca exista un potential viitor, vedeam un loc in care puteam sa dezvolt o idee cu mai putini bani”, spune Christophe Weller, Managing Partner la COS, despre motivele profesionale pentru care i-a placut Romania. “Era un loc in care un tanar antreprenor poate sa construiasca un proiect pas cu pas. Nu ma grabeam si voiam timp sa ma adaptez, pentru ca eram sales manager si saltul de la om de vanzari la antreprenoriat si management era unul important”, continua antreprenorul intr-o engleza clara, cu un usor accent francez.

Insa tranzitia nu avea sa fie singura provocare cu care s-a confruntat Weller. O alta provocare a fost educarea pietei, care nu era obisnuita cu solutiile complexe furnizate de francez sau cu pre­turile oarecum piperate de la acea vreme. Misiunea antreprenorului era sa demonstreze clientilor ca vor putea face economii daca vor cumpara mobilierul propus de el, pentru ca era mai durabil, mai de calitate, iar capabilitatile de design erau avansate fata de ce exista pe piata. Reteta francezului a functionat si in foarte scurt timp a observat o crestere a interesului companiilor. Si asa a pornit expansiunea Corporate Office Solutions, care a ajuns astazi la 80 de angajati si nu numai ca nu isi sisteaza inca planurile de dezvoltare, ci le creste exponential. Pe agenda strategica a antreprenorului francez se afla cresterea acoperirii regionale. De doi ani, COS are un birou in Cluj-Napoca, are prezenta in Timisoara si, actualmente, este in plin proces de recrutare a unei echipe pentru deschiderea unui birou in Iasi.

Dupa acestea, Christophe Weller vizeaza si orasele mai mici, ca Brasov, Sibiu sau Targu-Mures. Mai mult, solutiile companiei au fost primite bine si de industrii noi, precum cea hoteliera sau sectorul de retail, si in prezent COS este in plin proces de reamenajare a unor camere de hotel si a unor magazine. “Planul este ca pana in anul 2020 sa atingem pragul de 30 de milioane de euro cifra de afaceri”, spune Christophe Weller despre planurile pe care le are cu compania. “In acest an vom atinge 20 de milioane de euro, in 2015 am avut 16 milioane de euro si stiu ca avem acest potential”, a conchis antreprenorul francez.

Back to news »
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Contact us for your custom solution

Solicitare

Pentru orice cerere legată de produsele sau serviciile noastre folosește pur și simplu formularul de mai jos.

    x

    Subscribe to our newsletter

    You’ll receive the latest news from the office solutions industry

    You’ll get access to our campaigns

    You’ll be updated with design and product insights

    Book your tour