• Corporate Office Solutions • We Are Platinum! Again! •
• Corporate Office Solutions • We Are Platinum! Again! •
2021 © COS. Proudly Crafted by Quart Creative Agency.

Procredit Bank

Corporate Office Solutions a proiectat birourile companiei Procredit Bank, cu sediul in Bucuresti, Romania.

Platinum Partner - 2017
PROIECTE

Procredit Bank

In 21 de ani de prezenta in Romania am finalizat peste 10.000 de proiecte.

Consult si design

In 2017, ProCredit Romania a decis sa-si renoveze spatiul. Sediul ocupa mai multe etaje intr-o cladire in apropierea centrului orasului. Am fost solicitati sa producem un spatiu multifunctional, prin renuntarea la pereti intre departamente, pentru a reimprospata activitatea, incurajand mai mult colaborarea si comunicarea, pentru a apropia persoanele, oferindu-le posibilitatea de a alege modul in care lucreaza. Discutiile de proiectare derulate cu clientul au avut loc pentru a se asigura ca produsul final a impartasit viziunea lor si a creat cu succes un spatiu legat pe trei etaje.
   
Management si construire

Prima provocare a fost aceea de a construi spatiul fara a intrerupe activitatea zilnica. A trebuit sa stabilim o treime din echipa in spatii temporare, lucrand la fiecare etaj. A doua provocare a fost aceea de a face angajatii sa imbratiseze schimbarea fizica: sa lucreze in spatiu deschis. Avantajul a fost suprafata relativ mica a cladiri cu podea in forma longitudinala; nu a existat nicio disponibilitate mare de spatiu liber, fiecare zona este destul de intima si separata.

Cand vine vorba de functionare, colaborarea a fost un punct cheie. Prin deschiderea spatiului, trebuia sa oferim angajatilor optiunea de a se aduna, dar si de a se separa unul de altul sau de a avea discutii private. Lipsa lor a fost principala problema in vechiul spatiu. La sfarsitul procesului, numarul locurilor de intalnire este aproape egal cu cel al angajatilor.

Din punct de vedere al designului, schimbarea a fost destul de radicala. Am introdus un design contemporan de spatiu de birou, folosind tonuri neutre de gri pe podea, incalzind cu suprafete de lemn si luminand cu nuante bogate pe pereti si mobilier. Podeaua are o textura proprie prin combinarea unei placi de beton pe zona de circulatie cu un covor confortabil in zonele de lucru actuale cu forme hexagonale.

Noul spatiu

Am pornit cu etajul managerial, cel superior. Birourile manageriale au fost legate de open space folosind o zona de colaborare flexibila/un punct de cafea. Este un spatiu care ofera oportunitatea oamenilor de a se aduna in grupuri mari, dar poate oferi si un adapost pentru un spatiu individual. Lemnul si culoarea sunt predominante.
In spatiul managerial domina lumina calda, aspectul natural, materialele si culorile calde. Celelalte doua etaje sunt gandite pentru a functiona ca spatiu deschis. Inchise sau deschise, informale sau oficiale, zonele de intalnire sunt distribuite in mod egal in spatiu pentru a raspunde nevoilor si a crea intimitate pentru fiecare zona. Creaza impresia ca spatiul nu este complet deschis.

„Agora“

Ultimul spatiu pe care l-am construit a fost cel mai vibrant: cafenea de lucru. Ideea unui spatiu diferit, care arata mai degraba ca un loc in care vrei sa mergi dupa munca. Nu este vorba numai de masa de pranz, ci si de posibilitatea de a avea o intalnire, o discutie, de a lucra individual. Jumatate din spatiu are o zona de cafea de tip homie, cealalta jumatate este mai mult o zona de pranz, cu diferite inaltimi de sedere. Este plin de contrast, dar este, de asemenea, dominat de aceleasi culori si materiale calde.

PROIECTE

Alte Proiecte

Spatiul de lucru prinde viata prin solutii complete de design interior.

Contact us for your custom solution

Solicitare

Pentru orice cerere legată de produsele sau serviciile noastre folosește pur și simplu formularul de mai jos.

    x

    Subscribe to our newsletter

    You’ll receive the latest news from the office solutions industry

    You’ll get access to our campaigns

    You’ll be updated with design and product insights