Blog

Descoperiti cele mai noi concepte de design interior pentru spatiile de birouri, inspirati-va din blogul nostru si impartasiti-ne parerile dumneavoastra.
Wellbeing @ Work: Despre confortul la birou, intr-un workshop BRCC Distribuiti
Image / Wellbeing @ Work: Despre confortul la birou, intr-un workshop BRCC

COS si Steelcase au raspuns la finalul lunii iunie invitatiei Camerei de Comert Romano-Britanice de a sustine un workshop pe tema Wellbeing @ Work. Am discutat cu membrii British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) despre lucrurile care ne influenteaza productivitatea la birou si ce anume isi doresc angajatii romani de la spatiul de lucru in 2014.

Ce anume inseamna insa Wellbeing? Pentru foarte multe companii, conceptul se limiteaza la ergonomie. Insa Wellbeing-ul, inteles ca stare de confort, de bine, implica foarte multe aspecte care tin de cultura organizationala: de la a te asigura ca angajatii isi inteleg atributiile si au un sentiment de apartenenta la organizatie pana la a crea spatiile de lucru potrivite si a le da oamenilor instrumentele de care au nevoie. Cercetarile arata ca cele mai de succes organizatii isi spijina angajatii intr-un mod holistic, oferindu-le un confort mental, fizic si emotional.

Acest lucru a devenit din ce in ce mai greu de facut, pe masura ce munca de birou – asa numita knowledge work – a evoluat. Tehnologia si globalizarea pietelor au dus la o schimbare in felul in care lucram – ne parasim din ce in ce mai des birourile, lucram pe proiecte, intr-un ritm alert, 24/7.

Traim permanent in tensiune pentru ca suntem pusi in situatia de a comunica si a colabora constant, fara a ne putea desprinde. Sunt momente insa in care avem nevoie de un spatiu in care sa ne putem concentra pe ceva, fara ca nimic sa ne distraga, un loc in care sa purtam o discutie delicata sau pur si simplu sa avem cateva minute pentru noi. Avem nevoie sa punem da "sonorul" mai incet sau mai tare, in functie de ce avem de facut, iar acest lucru presupune o schimbare de scenariu.

Fie ca lucreaza individual, in doi sau in echipa, oamenii sunt performanti atunci cand isi pot alege singuri unde si cum sa lucreze in biroul companiei. Cel mai bun loc pentru ora 10 dimineata nu e neaparat cel mai potrivit si la 10.30, daca vorbim de activitati diferite.

Companiile care decid sa dezvolte o cultura a confortului, prin atentia la spatiul de lucru, isi ajuta angajatii sa aiba controlul asupra modului in care lucreaza, sa se simta mai siguri si mai implicati, cu alte cuvinte, mai productivi.

Descoperiti mai multe despre cum puteti cultiva confortul in spatiul de lucru in revista 360 de la Steelcase.

Nu exista comentarii la acest post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/08/smart-wall.jpg

In Aug 23, 2016 in Tendinte

Partitiile interactive SMART - i - WALL pot schimba o partiție obisnuita intr-un instrument de lucru multimedia cu control tactil . Pentru a demonstra eleganta si progresul tehnic al acestei soluții va invitam sa urmariti filmul de prezentare .

Mai mult Distribuiti
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/07/dg-20150404-6041mica1.jpg

In Iul 25, 2016 in

Petrecem atat de mult timp la locul de munca, incat nu este o surpriza faptul ca ne dorim ca mediul nostru de lucru sa fie atractiv, sa fie mai mult decat patru pereți si un birou simplu.

Mai mult Distribuiti