Blog

Descoperiti cele mai noi concepte de design interior pentru spatiile de birouri, inspirati-va din blogul nostru si impartasiti-ne parerile dumneavoastra.
Spatiile de birouri in diverse culturi: Marea Britanie Distribuiti
Image / Spatiile de birouri in diverse culturi: Marea Britanie

Marea Britanie – Insula individualismului 

Odata cu dezvoltarea extraordinara a Londrei si transformarea acesteia in centrul financiar al Europei, si preturile au atins praguri record pentru chirii si nu numai, astfel orasul a fost clasat anul acesta printre cele mai scumpe ale lumii. Consecintele nu au intarziat sa apara, reflectandu-se in divergentele dintre preferintele angajatilor si facilitatile oferite de angajatori. In articolul de luna aceasta vom face o incursiune in birourile din Marea Britanie pentru a intelege modul in care lucreaza britanicii, dar si constrangerile cu care se confrunta.

Caracteristicile angajatului britanic

Drept unii dintre cei mai individualisti oameni din lume, britanicii mentin legaturi slabe cu ceilalti si se mandresc cu capacitatea lor de a fi independenti, iar economia de piata a tarii, cu interferente minime din partea guvernului, se adapteaza perfect cerintelor culturale. Britanicii prefera spatiul privat din abundenta si tind sa vorbeasca incet pentru a evita indiscretiile colegilor din preajma. In schimb, chiriile mult prea mari forteaza companiile sa reduca din ce in ce mai mult spatiul fiecarui angajat, sa relocheze sediile spre periferia Londrei sau chiar in orase mai mici precum Manchester, Leeds, Birmingham or Liverpool.

O vizita in birourile din Marea Britanie

Bench-urile sunt astfel solutia optima pentru mobilarea sediilor de birouri, avand un rol important in economisirea spatiul, alaturi de accesorii si elemente de stocare, utilizate si pentru a delimita spatiile personale. In schimb, pentru munca in echipa, angajatii britanici sunt sustinuti de zonele de colaborare, intercalate cu spatii inchise dedicate conversatiilor private.

Desi lumina naturala in birourile britanice nu este foarte accesibila, ea e foarte apreciata de catre angajati, iar varietatea de spatii si transparenta promoveaza o cultura deschisa si colaborativa.

Londra si marile orase ale insulei gazduiesc atat sedii centrale cat si birouri pentru multe companii internationale si globale. Comunicarea virtuala este astfel esentiala si la fel de importanta precum colaborarea fata in fata in aceasta cultura, asa ca spatiile special amenajate si tehnologia integrata sunt esentiale.

In ceea ce priveste mobilitatea angajatilor, Marea Britanie a atins maturitatea. Fluctuatia mare de personal si un nivel scazut de loialitate sunt fenomene des intalnite si reprezinta o ingrijorare din ce in ce mai mare pentru companii. Astfel ca, in ciuda costurilor ridicate ale cladirilor de birouri, pentru a-si pastra cat mai mult angajatii talentati, companiile vad in spatiile de lucru o oportunitate care poate sustine obiectivele de business si poate oferi angajatilor suportul necesar pentru activitatea de zi cu zi. Adesea,companiile lucreaza cu arhitecti faimosi pentru a crea mediile optime pentru angajati.

Cultura insulei este masculina si foarte competitiva, iar acest lucru se poate observa usor in cadrul sedintelor. Desi britanicii vor asculta pareri diferite, deciziile vor fi luate de cele mai multe ori in afara sedintelor, prin lobby. Din cauza presiunii mari si a mediului de business foarte dinamic, pentru a face fata intr-un mediu atat de competitiv, femeile muncesc mult si nu de putine ori lucreaza si de acasa pentru a face fata atat carierei cat si rolului de mame, iar in general se evidentieaza un dezechilibru intre cariera si viata personala.

In schimb, managerii britanici tind sa paraseasca birourile personale si sa se alature echipei in open space, pentru o relatie mai buna cu angajatii. Se contureaza astfel o ierarhie dominant plata, bazata pe cooperare intre lideri si angajati. Aceasta face ca cei din urma sa nu se simta subordonati unei autoritati, ci mai degraba egali. Pozitiile inalte in cadrul companiilor sunt adesea vazute ca o responsabilitate mai mare si cu obligatii mai multe, fara a fi neaparat mai bine platite, recunoscute in rang sau chiar ravnite de catre angajati. In general, statutul deriva din accent, titluri, hobby-uri sau educatie, nu din functia ocupata.

 

*Sursa: Office Code - Building Connections Between Cultures and Workplace Design - Steelacse Workspace Futures

 

Nu exista comentarii la acest post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/08/smart-wall.jpg

In Aug 23, 2016 in Tendinte

Partitiile interactive SMART - i - WALL pot schimba o partiție obisnuita intr-un instrument de lucru multimedia cu control tactil . Pentru a demonstra eleganta si progresul tehnic al acestei soluții va invitam sa urmariti filmul de prezentare .

Mai mult Distribuiti
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/07/dg-20150404-6041mica1.jpg

In Iul 25, 2016 in

Petrecem atat de mult timp la locul de munca, incat nu este o surpriza faptul ca ne dorim ca mediul nostru de lucru sa fie atractiv, sa fie mai mult decat patru pereți si un birou simplu.

Mai mult Distribuiti