Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
ZF LIVE. Elena Ardelean, Steelcase: Angajatii tineri vor sa se simta la birou ca acasa Distribuiti
Image / ZF LIVE. Elena Ardelean, Steelcase: Angajatii tineri vor sa se simta la birou ca acasa

Noile tendinte in materie de mobila pentru birouri tin cont atat de noile tehnologii, cat si de nevoile angajatilor. Spre exemplu, generatia Y, a tinerilor angajati, isi doreste sa aiba la birou acelasi mobilier ca acasa, a spus Elena Ardelean, Dealer Business Manager, Central Europe
EMEA Growth Markets, in cadrul furnizorului de mobilier de birou Steelcase, la ZF Live.

„Suntem intr-o economie a serviciilor, in care nu mai producem lucruri finite si in care creativitatea, inovatia, accelerarea, comunicarea si colaborarea sunt extrem de importante, iar spatiul de lucru trebuie sa reflecte schimbarile care s-au petrecut in lume si in economie. Astfel, nu vorbim neaparat de mobilier in sine, ci despre modul de amenajare.“

Ea a prezentat la emisiunea online de business ZF Live cele mai noi tendinte in materie de organizare a spatiului de lucru. In opinia ei, nu mai exista o dominatie exclusiva a „open space-ului“, desi s-a constatat ca o astfel de amenajare ajuta foarte mult la colaborarea dintre angajati.

Urmariti aici inregistrarea integrala a emisiunii ZF Live de vineri, 26 iunie 2015

„Totusi, open space-ul nu permite si timpul necesar pentru concentrare, care este la fel de important intr-un proces de creativitate sau de inovare“.

Astfel, pentru ca fiecare companie sa atinga un echilibru in interiorul spatiului de lucru,  s-a creat un tip de mobilier „ insula“ in cadrul open space-ului, pentru spatiu privat, in care se poate lucra dintr-un scaun ergonomic si unde exista lumina, dar si o masa rabatabila.

„Practic, acestea seamana cu niste enclave - insule de spatii private, create tocmai pentru a tine cont de aceasta nevoie de spatiu de concentare“.

15-0007412

O alta tendinta este legata de schimbarile in ceea ce priveste structura meselor de lucru, care sunt mai inalte (au o inaltime de un metru), din motive legate de eficientizarea timpului de lucru.

„Intalnirile care se tin la mese inalte sunt mult mai scurte. Daca ai nevoie sa te misti, poti sta in picioare in jurul mesei“.

In ceea ce priveste noutatile legate de structura birourilor sefilor, reprezentanta Steelcase a spus ca noii directori sunt foarte mobili si ca, atunci cand nu sunt la birou, spatiul lor de lucru poate fi utilizat.

„Vorbim din ce in ce mai mult de spatii care sa aiba mai multe functiuni, pentru a fi cat mai utilizate din punct de vedere financiar. Atunci cand nu sunt la birou, mesele lor sunt folosite pentru intalniri. Nu ai cum sa-ti mai personalizezi spatiul de lucru in acest caz. Biroul, care de obicei avea o forma rectangulara, are acum o forma care sa permita o intalnire. Din ce in ce mai mult, birourile directorilor permit intalniri directe cu colaboratorii“.

In ceea ce priveste amenajarea meselor de sedinta,exista o democratizare a intalnirilor.

„La fiecare masa exista puck-uri. Fiecare angajat isi conecteaza computerul la un sistem, astfel incat, atunci cand doreste sa arate ce este pe calculatorul sau, apare pe unul dintre ecrane. Astfel, se accelereaza procesul de inovare. Acestui ecran i se poate atasa un sistem de videoconferinta, iar atunci cand un angajat este in conectivitate virtuala cu alti colegi din strainatate, pe unul dintre ecrane este proiectata imaginea colegului respectiv. Acest lucru este foarte important, pentru ca din ce in ce mai mult se pierde conexiunea umana intre colegii care fac parte din echipe din diferite tari. Pe un alt ecran angajatul poate sa lucreze“.

In legatura cu scaunele pentru birou, reprezentanta Steelcase spune ca in prezent se creeaza scaune ajustabile in functie de inaltime si de spatare cu forba curba si flexibila, pentru a cuprinde in mod corect spatele.

„La fel ca si celelalte piese de mobilier, si scaunele sunt adaptate noilor tehnologii. Bratele se pot apropia, astfel incat sa poti trimite texte sau sa poti folosi iPhone-ul sau iPad-ul; sunt mobile si se deplaseaza in toate directiile.Inainte, mobilierul exprima statutul. Eu cred ca este importanta tehnologia care este integrata intr-un scaun de lucru, confortul“, a adaugat ea.

In ceea ce priveste modificarile designului incaperilor de lucru si al mobilierului pe care o companie trebuie sa le realizeze o data la o anumita perioada, Elena Ardelean spune ca este important sa poti sa faci aceste schimbari pentru ca, in primul rand, trebuie sa tii cont de devotamentul profesional si de entuziasmul celor care lucreaza in companie.

Articol publicat in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 29.06.2015

Sursa foto

Cititi si

In Iun 20, 2018 in Articole (COS in presa)

Ce-și doreau clienții dumneavoastră acum 20 de ani și ce-și doresc acum? Își doreau cu totul altceva. Pe atunci totul era despre maximizarea utilității spațiului de lucru pentru cât mai mulți angajați posibil. Nevoia deintimitate și confidențialitate era mult mai mare, iar birourile închise erau prima alegere. Treptat, sub influența tendințelor internaționale, companiile au mutat focusul pe ușurința comunicării, pe facilitarea colaborării și astfel spațiile de lucru au început să se deschidă.

Mai mult Distribuiti

In Iun 15, 2017 in Articole (COS in presa)

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti