Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
Cresteri estimate pentru piata de mobilier pentru birouri in 2014 Distribuiti
Image / Cresteri estimate pentru piata de mobilier pentru birouri in 2014

Piata de birouri din Bucuresti a inregistrat, in prima jumatate a anului, tranzactii de inchiriere in suprafata de 132,500 m2, ceea ce inseamna o crestere cu 8,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, spuneau, recent, reprezentantii Activ Property Services. Jucatorii din domeniu sunt de parere ca o crestere usoara ar putea fi inregistrata si anul viitor.

In acest context, este de asteptat sa creasca si afacerile firmelor implicate in mobilarea spatiului pentru birouri. ”In ceea ce priveste proiectele pe baza de contract, estimam valoarea pietei de mobilier la 25 de milioane de euro si cea de fit-out la 18 milioane de euro. Previzionam o crestere de 5% pentru anul 2014. Nu avem informatii despre mobilerul de birou vandut in sistem de retail”, spune Tudor Chindea, Sales Manager importatorului de mobila de birou COS.

Potrivit acestuia, dupa cativa ani in care bugetele alocate pentru amenajarea de spatii de birouri au fost mici, companiile au realizat ca lucrul intr-un mediu neadecvat poate afecta serios productivitatea angajatilor si retentia talentelor.

”Desi companiile sunt in continuare preocupate de costurile de real estate, cu ajutorul consultantilor ele au descoperit ca isi pot optimiza spatiul. Asadar, printre tendintele anului viitor se regasesc integrarea de noi concepte propuse pentru amenajarile interioare, concepte ce pot economisi metri patrati importanti – pana la 10-30% din spatiile de lucru, si atentia acordata bunastarii angajatilor si colaborarii dintre ei”, mai spune Tudor Chindea.

In ceea ce priveste piata de birouri, la nivel general, in 2013 comparativ cu 2012, conform ultimelor date ale Activ Property Services, inchirierile noi au insemnat 59% (H1 2013) fata de 34% (H1 2012), pre-inchirierile 4% (H1 2013) comparativ cu 39% (H1 2012), iar renegocierile 31% (H1 2013) comparativ cu 15% (H1 2012).

Referiror la suprafetele de birouri cu cea mai mare cautare in 2013, cele mai multe inchirieri au vizat suprafete de sub 1000 m2, insa aproximativ 70% din suprafata totala inchiriata a fost reprezentata de tranzactii mari, cu suprafete intre 1,000 m2 si 5,000 m2.

Articol aparut in Capital.ro.

Sursa foto: Sediul Tecnoservice

Cititi si

In Iun 15, 2017 in

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti

In Apr 21, 2017 in

“Peisajul de lucru trebuie sa fie unul care sa stimuleze, nu sa ingradesca. Aceasta abordare nu mai este una ideala si nu mai face parte din concepte rezervate viitorului, este un factor prezent si critic si il observam in cerintele companiilor care inca reactioneaza la dinamica actuala si ar trebui sa anticipeze si sa fie deschisi sa pregateasca mediul de lucru pentru viitor”, a mai spus Arh. Andrei Angelescu.

Mai mult Distribuiti