Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
Interface: productia mochetei modulare eco & designish Distribuiti
Image / Interface: productia mochetei modulare eco & designish

Interface: povestea unei companii care a inlocuit petrochimia cu sustenabilitatea in productia mochetei modulare eco & designish

Fiecare industrie are antreprenorul ei vizionar, a carui amprenta ajunge sa schimbe paradigma unui intreg context. Asa cum Steve Jobs a creat Apple si a influentat revolutia digitala a inceputului de mileniu, numele de care vei mai auzi in ce priveste revolutionarea industriei mochetei este Ray Anderson, fondatorul Interface.

De ce industria mochetei? Pentru ca, surpriza, este una dintre cele mai poluante industrii, baza ei fiind compusii petrochimici. De ce Ray Anderson? Pentru ca, in 1994, Ray a lansat Mission Zero: programul care urmareste ca, pana in 2020, productia companiei Interface sa aiba impact Zero asupra mediului inconjurator. Vorbim aici de tot ce este produs in fabricile Interface, pana la transportul produselor si reciclarea lor integrala dupa folosire.

13Interface-COS-Designist1 (1)

Mocheta modulata Net Effect, colectie lansata in 2011. Firul mochetei include materiale reciclate din navoadele abandonate in apele si pe plajele din Filipine, la care se adauga alte materiale plastice reciclate de Interface si partenerii lor global. Placile de mocheta redau tabloul marii care-si lasa spuma pe tarm…

Va spunem din start ca nu stiam mai nimic despre proprietatile mochetei modulare, ce implica productia si care e impactul ei asupra spatiului in care lucram si asupra mediului in care respiram. Pregatiti-va pentru mai multe “Stiati ca-uri” care va vor schimba perspectiva asupra finisajelor biroului, in special, si ale casei, in general.

18Interface-COS-Designist-copy

Mocheta modulara din colectia Urban Retreat, un design biofilic ce imita culorile si texturile naturii ce, pe portiuni, ia in stapanire orasul. Placile de mocheta ale aceluiasi model imbina texturi, culori si densitati diferite – inovatii marca Interface.

“One day people like me will go to jail” – Ray Anderson, fondatorul primei companii ce urmareste sa devina 100% sustenabila la inceput de mileniu

Asa suna declaratia lui Ray Anderson de dinainte de a lansa Mission Zero, programul care practic demasca politica “industriasilor” contemporani de a inova produsul tinand cont doar de noile functiuni ale acestuia, nu si de impactul social, economic si de mediu pe care orice produs il are asupra naturii in care urmeaza sa traiasca si generatiile viitoare.

Provocarea pe care el o lansa industriei era una radicala: “Daca Interface, ca industrie petrochimica, poate reduce pana la zero impactul negativ asupra mediului, inseamna ca si celelalte industrii pot face asta”.

Ray-Anderson-Interface1

Ray Anderson este vizionarul industriei mochetei, iar Interface continua misiunea lansata de el.

Suntem in 2015, iar cifrele recente Interface arata clar ca Mission Zero nu e doar o poveste de marketizat, ci programul ale carui date concrete contribuie la salvarea planetei.

Pe scurt:

  • productia mochetei modulare Interface consuma cu mai putin de 81% apa proaspata
  • electricitatea pentru fabricile din Europa vine 100% din surse verzi
  • pierderile si reziduurile care inainte ajungeau la depozitele de deseuri au scazut cu 91%
  • procentul materialelor ce poate fi reciclat dintr-o mocheta a ajuns la 71,4 % (cel mai mare procent pentru o mocheta produsa in Europa)

7Interface-COS-Designist1

Mocheta modulara din colectia Human Nature: designul ei imita contrastul dintre texturile naturii, in culorile unei plimbari in parc: pietris, nisip, o alee ruginie… Mocheta din biroul tau poate imbina placi din mai multe modele Interface: indiferent de densitate si modele, toate placile de mocheta se imbina perfect, asemenea unui puzzle, datorita sistemului inovator de montare.

21Interface-COS-Designist1

Mocheta din colectia Urban Retreat

Designing appearance versus experience: ce alegi, de fapt, cand alegi o mocheta modulara Interface.

Cu totii suntem preocupati de calitatea vietii si cercetam cu atentie eticheta produselor pe care le cumparam. Stiai ca fiecare mocheta modulara Interface vine cu toate informatiile despre impactul pe care il are asupra mediului: cat la suta poate fi reciclat, in ce proportie au fost folosite materiale “verzi” sau regenerabile? Si ca vei fi consiliat de specialistii Interface pentru a alege cel mai eco produs pentru nevoile tale?

5Interface-COS-Designist1

Culorile oceanului, pe care colectia Net Effect il onoreaza atat ca estetica, cat si ca mediu ce trebuie protejat. In compozitia ei sunt incluse navoadele abandonate in apele oceanului.

Eco, natural, sustenabil – cum sa nu fie doar “etichete” sau “povesti” de marketizat

Care e modelul de business care a facut posibila aceasta schimbare radicala? In putine cuvinte, iata cum arata sustenabilitatea in toate aspectele business-ului, in 6 pasi, de la materia prima, la resurse, design si transport:

1. Pentru ca materia are cel mai mare impact asupra resurselor naturale, Interface a inlocuit firul sintetic, produs din compusi petrochimici, cu firul din materiale reciclate 100%. Este cazul colectiei NetEffect, lansata in 2011, a carei compozitie contine navoade reciclate de pescuit, abandonate in apele si pe plajele din Filipine, plus alte materiale plastice, reciclate in cadrul programelor derulate de Interface si partenerii lui global.

In acelasi timp, suportul (partea din spate) a mochetei este acum produsa din Graphex – un material nou, patentat Interface, care, conform studiilor, are cel mai mic impact asupra mediului.

2. O mocheta modulara (din placi ce vin in mai multe dimensiuni) inseamna montare rapida, fara pierderi, plus depozitare si transport mai facile. La care se adauga faptul ca placile sunt din ce in ce mai slim, cu aceleasi performante in utilizare. Mai putin timp, efort si mai putine costuri implicate. Inovatia care sta la baza modularitatii este sistemul de montare – random: poti asambla placi din modele diferite si nu intr-o ordine/directie anume. Placile de mocheta functioneaza ca un puzzle, ale carui elemente se vor imbina intotdeauna perfect, coordonatorul fiind creativitatea ta!

19Interface-COS-Designist1

Mocheta din colectia Urban Retreat

3. Intretinerea sau redecorarea sunt mult mai rapide, in timp ce costurile scad: vor fi inlocuite doar anumite placi ce se deterioreaza in timp sau, pentru un update de look, doar anumite portiuni ale mochetei din birou. O alta inovatie sanatoasa ce salveaza timp, bani si efort e sistemul de prindere de podea fara adevizi – TacTiles glue-free installation system.

4. 100% din electricitatea de care e nevoie pentru productia din Europa vine din surse verzi, regenerabile. Gazul inca nu este 100% natural si regenerabil, desi, pentru fabrica din Scherpenzeel (Olanda) au creat un compus asemanator, ce vine de la 35 de kilometri de fabrica, obtinut din reziduuri – printre care si reziduurile industriei ciocolatei (!).

11Interface-COS-Designist1

Colectia Human Nature. Cum spuneam, coordonatorul patternului mochetei este creativitatea ta.

5. Apropo de resurse regenerabile, folosesc tehnologii avansate de reciclare a componentelor mochetei produse: noile tehnologii permit separarea componentelor unei placi de mocheta, reciclarea si reutilizarea lor ca materiale primare pentru produse noi. Pana si taierea placilor de mocheta foloseste o tehnologie marca NASA, initial destinata industriei aeronautice, astfel incat sa rezulte pierderi minime, spre zero, intr-un timp de lucru mai scurt.

6. Interface incurajeaza si foloseste transportul cu barje si trenuri. Se asigura ca, atunci cand folosesc camioane, niciun vechicul nu pleaca semiincarcat. Au initiat un program de impartire a incarcaturii unui camion cu alte companii, pentru a eficientiza costurile si a avea un impact negativ cat mai mic legat de emisia de CO2.

Produc local: 99% din produsele vandute in Europa sunt produse in Europa.

10Interface-COS-Designist1

Tehnologie cu efectul “Fericire”: cum schimbi, la propriu si la figurat, aerul biroului cu o mocheta Interface.

Pardoseala reprezinta cea mai mare dintre suprafetele de finisat ale biroului, iar materialul si textura pe care le alegi vor avea multe de spus in starea ta la birou: cat de confortabil, relaxat sau inspirat te simti.

Este deja demonstrat ca starea noastra se imbunatateste instant atunci cand suntem in contact cu natura. Designul biofilic, ce imita culorile, liniile si texturile naturii (linii curbe, densitati diferite pe aceeasi placuta de mocheta) ale colectiilor Human Nature si Urban Retreat vin sa ne induca indoor starea de relaxarea si destindere pe care le avem atunci cand pasim dincolo de ferestrele si usile inchise.

16Interface-COS-Designist1

 Colectia Human Nature

Mocheta absoarbe foarte mult din zgomotul de fond al spatiului (de la miscatul scaunelor, la zgomotul pasilor, conversatii etc.), mult mai mult decat orice alt finisaj pentru podea. Iar un nivel ridicat de zgomot in spatiul in care lucrezi inseamna un mic haos mental cu care pleci acasa si care in niciun caz nu te ajuta sa te concentrezi. La Interface, primesti consultanta in alegerea mochetei pentru nivelul acustic optim pe care ti-l doresti in birou.

12Interface-COS-Designist1

Stiai ca petreci 90% din timp indoor, si cea mai mare parte din acesta la birou? Aerul pe care-l respiram la birou trebuie sa fie curat. Iar ce poate nu stiai pana acum este ca mochetele din materiale sintetice si adezivii cu care sunt lipite de podea degaja in aerul pe care-l respiri compusi volatili, ca formaldehidele si benzenul, pe care ii inspiri si care sunt foarte departe de a fi sanatosi pentru organism. Interface elimina acesti compusi atat prin materialele eco, reciclate ale mochetelor, cat si prin eliminarea aproape totala a adezivilor.

22Interface-COS-Designist1

Mocheta modulara din colectia Urban Retreat

Praful, mai ales cand vorbim de praful din orasul in care traim, e o provocare. Mocheta face ca praful din birou sa se depuna intr-un singur loc, de unde poate fi eficient indepartat. Iar mochetele Interface au fost, de curand, folosite si in receptii ale spitalelor, datorita calitatii fibrei care stocheaza praful si alergenii, ce sunt apoi indepartati curatand eficient cea mai mare suprafata care-i “colecteaza”.

4Interface-COS-Designist1

Mocheta Net Effect

In Romania, produsele Interface sunt disponibile prin COS, la randul lor specialisti in amenajarea biroului. Nu numai ca reprezentantii COS te vor ajuta in amenajarea biroului tau, dar iti pot prezenta si recomanda mochetele modulare in functie de nevoile spatiului de lucru. Iar o vizita, cu programare, la biroul lor te va convinge ca povestea noastra despre calitatile impecabile Interface e atat de reala. Asteapta sa pasesti doar pe una dintre mochetele lor.

Nu mai zicem de responsabilitatea in sine a alegerii. Cine nu ar vrea ca investitia lui sa insemne mai multa responsabilitate fata de mediu, fata de problemele sociale si economice. Pentru ca, e demonstrat: ecologia combate saracia. In lume.

Si, ca tot am spus la inceputul articolului de schimbarea persectivei asupra finisajelor de casa, mochetele Interface nu sunt doar pentru birou, functioneaza la fel de sanatos & designish in dormitor sau in living.

1Interface-COS-Designist1

Mocheta modulara din colectia Urban Retreat

Cititi si

In Iun 15, 2017 in Articole (COS in presa)

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti

In Apr 21, 2017 in Articole (COS in presa)

“Peisajul de lucru trebuie sa fie unul care sa stimuleze, nu sa ingradesca. Aceasta abordare nu mai este una ideala si nu mai face parte din concepte rezervate viitorului, este un factor prezent si critic si il observam in cerintele companiilor care inca reactioneaza la dinamica actuala si ar trebui sa anticipeze si sa fie deschisi sa pregateasca mediul de lucru pentru viitor”, a mai spus Arh. Andrei Angelescu.

Mai mult Distribuiti