Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
In vizita la Cegeka: masaj la birou, strumfi si sute de softisti Distribuiti
Image / In vizita la Cegeka: masaj la birou, strumfi si sute de softisti

Multa culoare si…mult alb. Daca vizitezi sediul companiei de infrastructura si dezvoltare software Cegeka Romania, observi spatiul foarte luminos, in care predomina albul, dar, in acelasi timp, peretii ori birourile sunt colorate in verde, rosu sau portocaliu. Adesea vezi jucarii...ba chiar, colectii impresionate cu celebrii strumfi. Insa piesa de rezistenta este sala de masaj.

Grupul belgian cu circa 200 de angajati ocupa trei etaje cu o suprafata totala de 1620 de metri patrati in cladirea Tower Center, o cladire aflata pe Bulevardul Ion Mihalache, la doar doua minute Piata Victoriei. Spatiul inchiriat are o capacitate de 250 persoane.

Cegeka s-a mutat in acest sediu in urma cu trei luni, iar de amenajarea spatiului s-a ocupat compania Corporate Office Solutions (COS), unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala de mobilier de birou, care a mai lucrat pentru companii precum Microsoft, Phizer, GSK, eMag, Flanco, Adobe, Holcim sau Plexus.

"Accentul s-a pus pe construirea unui spatiu comod, relaxat, cu mobilier de foarte buna calitate. Zona de open space este primitoare, aerisita, datorita spatiului generos dintre birouri, fiind completata de numeroase spatii inchise de sedinta dedicate lucrului in echipa. Inlocuind clasicele whiteboard-uri din aluminiu, fiecare sala de sedinta este dotata cu MemErase, un tip special de tapet pe care angajatii pot scrie si sterge ori de cate ori doresc, ceea ce contribuie la crearea atmosferei informale. Exista de asemenea o sala de training, una de recreere si chiar si o sala de masaj. Sala de masaj este amenajata ca la carte, pentru a oferi fiecarui angajat posibilitatea de a se desprinde de activitatile de la birou si a se bucura de 2 ori pe luna de acest beneficiu oferit de companie. Design-ul spatiului inspira tehnologie: pe pereti regasim mesaje legate de limbajele de programare, preluate din Brandbook-ul Cegeka si elemente decorative formate din circuite. Un alt mod prin care am inserat elemente ale identitatii de brand a fost reproducerea logo-ului, format din cinci culori, in modelul mochetei Interface", spun oficialii COS.

Si-ar dori sala de sport, ATM si restaurant ori cantina

“Printre avantajele sediului se numara locatia centrala si accesul facil la metrou, insa printre facilitatile pe care le-ar putea oferi o cladire de birouri ideala ar fi: sala de sport, ATM, restaurant sau cantina proprie. De asemenea, fiind o zona centrala, locurile de parcare nu sunt usor de gasit. Noi avem 30 de locuri de parcare distribuite pe nivelurile inferioare are cladirii”, afirma Ruxandra Rades, HR business partner in cadrul Cegeka Romania, companie cu afaceri estimate la opt milioane de euro anul acesta.

Sediul Cegeka are 14 sali de sedinta, iar sala de mese este amplasata la etajul al saselea.

“Angajatii opteaza atat pentru servirea mesei in cadrul biroului cat si pentru accesarea restaurantelor din zona”, adauga Rades.

Tot la etajul al saselea se afla si biroul directorului general, Lucian Butnaru, un spatiu in care mobilerul este deschis la culoare si minimalist, in acord cu tapetul folosit.

Grupul belgian are in Romania, in biroul de la Bucuresti, aproape 200 de salariati care lucreaza pentru doua divizii de business: dezvoltare software si infrastructura. Cei mai multi angajati sunt specializati in tehnologiile Java, .NET, PHP, Dynamics AX (in cadrul diviziei de dezvoltare software) si Wintel, Citrix si Linux in cadrul segmentului de infrastructura.

Pana la finalul acestui an, Cegeka vrea sa ajunga la 265 de angajati in Romania.

Vor sa angajeze 300 de oameni pana la finalul lui 2015

“Ne aflam intr-un proces de expansiune a operatiunilor din Romania, pentru ca pana la finalul lui 2015 ne propunem sa avem 500 angajati pentru biroul din Romania. Pentru moment suntem prezenti doar in Bucuresti, insa nu excludem dezvoltarea pe viitor si in alte orase din tara”, a mai spus Ruxandra Rades.

Grupul Cegeka are operatiuni in regiunea Benelux (Belgia, Olanda, Luxembourg), Polonia si Romania si a avut anul trecut venituri de 218,6 milioane de euro. Grupul are 1.800 de angajati.

Tower Center International a fost achizitionat de Lorient Limited, societate controlata de oamenii de afaceri Ioannis Papalekas si Dragos Bilteanu, cel mai puternic administrator de SIF-uri in momentul de fata. Tower Center International este o cladire de birouri de clasa A, de 110 metri inaltime, are 22 de etaje, 4 niveluri subterane si o suprafata totala de 32.000 de metri patrati.

Printre ceilalti chiriasi se numara Hidroelectrica si EY Romania (fosta companie Ernst&Young Romania).

Articol aparut in Wall-Street.ro.

Cititi si

In Iun 15, 2017 in

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti

In Apr 21, 2017 in

“Peisajul de lucru trebuie sa fie unul care sa stimuleze, nu sa ingradesca. Aceasta abordare nu mai este una ideala si nu mai face parte din concepte rezervate viitorului, este un factor prezent si critic si il observam in cerintele companiilor care inca reactioneaza la dinamica actuala si ar trebui sa anticipeze si sa fie deschisi sa pregateasca mediul de lucru pentru viitor”, a mai spus Arh. Andrei Angelescu.

Mai mult Distribuiti