Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
GESTURE: Probabil cel mai confortabil scaun din lume Distribuiti
Image / GESTURE: Probabil cel mai confortabil scaun din lume

Studiile arata ca muncim mai mult de o treime din timpul nostru, astfel incat biroul ar trebui sa fie un mediu cat mai placut pentru a putea creste eficienta si productivitatea muncii. Mai mult, tot studiile arata ca de o treime dintre angajati pierd cel putin jumatate de ora pe zi din cauza disconfortului la locul de munca. Marc Nicolaisen, director de vanzari al companiei Steelcase, ne-a vorbit despre noul scaun Gesture de la Steelcase, unul care va revolutiona statul la birou, atat de cunoscut pentru foarte multi dintre cei care au meserii sedentare. Scaunul este creat astfel incat sa sutina mai multe tipuri de pozitii si se ajusteaza rapid in functie de nevoia utilizatorului. Prin simpla schimbare a pozitiei celui care sta pe scaunul Gesture, si scaunul ii urmeaza traiectoria.

Ce este nou la scaunul Gesture?

Marc Nicolaisen: Atunci cand am dezvoltat scaunul, ne-am intrebat daca lumea are nevoie de un nou scaun mai ales ca sunt atat de multe scaune noi pe piata. Am analizat si am vrut sa vedem cum lucreaza oamenii in zilele noatre. Asa ca am facut un studiu in 11 state, dintre care sase in Europa, si am studiat mai mult de doua mii de oameni in timp ce stateau pe scaune si lucrau. In urma studiului, am vazut noua noi posturi pe care oamenii le folosesc pentru a lucra pe care nu le-am mai vazut pana acum. Din cauza tehnologiilor, de pilda, ai smartphone-ul in mana si te apleci ca sa scrii un sms sau pe WhatsApp. Apoi, am vazut ca oamenii acestia stau in pozitii care le creeaza dureri sau disconfort. De aceea, am creat Gesture pentru ca oamenii sa fie confortabili in timp ce folosesc gadget-urile preferate. Pietele pe care am facut studiul sunt din Europa Occidentala, Rusia, Maroc, China sau Statele Unite.

Cum ati caracteriza apetitul romanilor pentru a aduce noi piese de mobilier in birourile lor?

Marc Nicolaisen: Am inteles, din ceea ce am discutat cu Christophe Weller, managing partner Corporate Office Solutions (COS), dealerul nostru din Romania, este ca piata s-a schimbat. Ultima mea vizita in Romania a fost in 2009, si, la acea vreme se vorba numai despre eficientizare – reducerea costurilor pe metru patrat dar si eficientizarea spatiului astfel incat sa fie cat mai multi oameni in birou. Era o mare competitie atunci, acum companiile cauta talente, iar daca ai o piata stabila, tinerii chiar au sansa de a alege unde sa mearga si sa munceasca. Acest lucru inseamna ca biroul va reprezenta un punct important in procesul de acceptare al unui loc de munca in viitor. Acest lucru pentru ca generatia tanara va decide unde va merge sa lucreze, iar salariul este numai un element, al doilea element important va fi mediul. Oamenii vor judeca, in viitor, companiile in functie de mediul de lucru, daca acest lucru va fi benefic pentru starea lor de bine.

Lucrati de multa vreme in vanzari la Steelcase, cum vedeti aceste schimbari legate de nevoia de a oferi o stare de bine la birou, la nivel global?

Marc Nicolaisen: Este un trend global. Atunci cand ne uitam la schimbarile demografice, cu toti stim ca sunt din ce in ce mai putin oameni care vor reprezenta forta de munca, in timp ce generatia baby-boom incepe sa iasa din birouri. Este, astfel, o competitie foarte mare pentru a gasi angajati talentati pe o piata concurentiala si este valabil acest lucru nu numai in Bucuresti ci si in intreaga lume. Poate ca tarile dezvoltate par mai putin afectate, insa daca ne uitam la Romania de acum zece ani, este o situatie diferita. Acum vedem aceeasi lupta pentru talente pe care o vedem si pe pietele occidentale.

Cate componente are acest scaun?

Marc Nicolaisen: Nu sunt eu cel care a facut designul acestui scaun, insa cred ca are in jur de 150 de componente. Este destul de greu insa, cantareste aproximativ 26 de kilograme.

Cate scaune estimati ca veti vinde in Romania?

Marc Nicolaiesen: Este dificil de spus, dar as putea spune ca in primul an de la intrarea pe piata ar trebui sa vindem aproximativ 1.500-2.500 de bucati. Insa dureaza un timp pana cand vanzarile vor incepe sa creasca.

Unde poate fi gasit scaunul Gesture?

Marc Nicolaisen: Gesture poate fi testat in showroom-ul Corporate Office Solutions din Baneasa.

 

Interviul a aparut in numarul din iunie al revistei Forbes.

 

Cititi si

In Iun 15, 2017 in

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti

In Apr 21, 2017 in

“Peisajul de lucru trebuie sa fie unul care sa stimuleze, nu sa ingradesca. Aceasta abordare nu mai este una ideala si nu mai face parte din concepte rezervate viitorului, este un factor prezent si critic si il observam in cerintele companiilor care inca reactioneaza la dinamica actuala si ar trebui sa anticipeze si sa fie deschisi sa pregateasca mediul de lucru pentru viitor”, a mai spus Arh. Andrei Angelescu.

Mai mult Distribuiti