Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
Dai regatul pe-un birou? Pentru un birou la King, noi l-am da! Distribuiti
Image / Dai regatul pe-un birou? Pentru un birou la King, noi l-am da!

Birourilor creative din Romania li se alatura unul nou si, la o privire mai atenta, cel mai cel din poveste. E vorba de noul birou King, din Bucuresti, in Opera Center, amenajat asemenea unui regat in care povesti scandinave (vorbim de o companie suedeza cu studiouri in Londra, Barcelona, Berlin, Malmö, Stockholm, San Francisco) sunt traduse prin elemente naturale&inedite si piese de design.

Amenajarea e semnata de arhitecta Ana-Maria Voinescu, cu care am stat de vorba pentru a afla care sunt povestile pe care le-a tesut atat de scenografic si contemporan in spatiul de birouri:

“Am vrut sa creez un regat in care te poti juca cu idei, inconjurat de copacei, norisori, personaje din jocuri (compania produce jocuri casual), leagane si spatii de relaxare. Un taram magic in care oamenii sa se simta relaxati, un spatiu care sa-i inspire, care sa le dea libertate de creatie.

La inceputul proiectului (stiind destul de multe despre grafica din jocurile pe care le creeaza) ma tot gandeam la povesti nordice si la taramuri misterioase: imi imaginam tot felul de paduri in care intalnesti personaje mitice. Si de aici toate s-au legat si s-a conturat si conceptul – regatul nordic”, povesteste Ana-Maria.

2

Stancile in miniatura din zona de receptie sunt o trimitere la zonele nordice mai salbatice. “Perdeaua” de mesteceni pune accentul pe elementul natural, iar receptia unghiulara, din corian (vezi prima fotografie) aminteste de peisajul nordic inzapezit.

3

Open-space-ul de la etajul 4 al Opera Center, cu o suprafata de 1.700 mp, gandit pentru 130 de oameni, a fost structurat pe zone de Ana-Maria in urma discutiei cu reprezentantii King. Birourile sunt impartie pe departamente, iar pentru fiecare echipa au fost prevazute spatii de discutii pentru sedinte scurte si panouri-tabla de scris la indemana.

4

5

Intre aceste zone de birouri sunt intercalate salile de sedinta, gandite initial ca niste “case din regat”.

“Sunt constructii independente de lemn pe structura metalica, mai exact din placaj de plop pe structura metalica, cu o latura vitrata, iar inaltimea lor interioara este mai mica decat inaltimea intregului etaj. Lateralele salilor au fost vopsite cu vopsea neagra pentru marker, pentru sedinte/discutii/schite. Ulterior oamenii au dat cate un nume pentru fiecare sala de sedinte: King’s landing, The batcave, Meeting room, We need to talk, Shadow realm, Love nest”, ne spune amuzata Ana-Maria.

6

Una dintre salile de sedinta

7

Salile de sedinta au si rolul de a delimita anumite zone, astfel incat sa nu ai senzatia ca esti intr-o hala. Ele creeaza un joc, intre ce este vizibil si ce nu, ca un fel de labirint.

8

Banda alb cu portocaliu este un element specific tuturor studiourilor King (face trimitere la un element din jocurile create de ei), iar aici face legatura, asemenea unui traseu prin nivelurile unui joc, intre receptie si restul zonelor, strabatand tot biroul. 

Pardoseala din beton a fost si una dintre provocarile mari ale amenajarii: Ana-Maria nu ajungea la aspectul pe care si-l dorea. In plus, a trebuit sa fie turnata o noua sapa intr-un canal de cablu ce brazda inutil o mare parte din birou. Solutia a venit de la Betonia, care a slefuit pardoseala exact asa cum o vedea Ana: betonul slefuit a fost “sigilat” cu poliuretan.

9

Bineinteles ca abia asteptam sa ajungem la zona de relaxare, inconjurata de copacei, cu leagan si o mocheta ce imita o pajiste verde. Aici, Ana-Maria si-ar fi dorit o suprafata cu iarba pe care sa calci, insa era prea complicat de realizat.

10

In continuarea zonei cu mocheta, este demarcat un alt spatiu de relaxare, cu pardoseala din lemn si aceeasi “perdea” de trunchiuri de mesteceni. Aici am descoperit puf-urile sub forma de animalute semnate de Pouf, din Cluj, si norisorii modelati din vatelina pe structura metalica de Ioana Banica, de la Marele Deget Mare.

11

12

Zona de citit, cu canapele si peretele imbracat in lemn, pare livingul regatului.

13

14

Pe harta regatului mai apar 6 casute de lemn captusite cu fetru colorat: sunt cabine fonice pentru discutii la telefon, cu un coleg etc.

15

Micile insule de pietris alb se contureaza foarte delicat in spatiu. Iar copaceii au fost modelati de colaboratori care se ocupa cu crearea decorurilor pentru film.

16

Bucataria foarte ampla, cu vedere spre Piata Operei, functioneaza si ca zona de jocuri (cu masa de ping-pong si masa de foosball), dar si ca spatiu de sedinta cu toti angajatii (a fost prevazuta cu proiector). Este separata de restul biroului cu un perete de sticla pe structura metalica neagra, ceea ce-i sporeste aerul industrial.

17

18

Mesele lungi sunt din europaleti, pe structura metalica.

19

Ne plac tabloul de scaune pliabile negre pe albul peretelui si felul in care continua pata de negru a plafonului.

“Am renuntat la tavanul casetat si am ales sa las tubulaturile aparente, pe care ulterior le-am vopsit in negru mat. E usor misterios pentru ca nu iti dai seama exact care este inaltimea reala a spatiului. Negrul mat nu reflecta lumina si in acelasi timp creeaza un fundal uniform care evidentiaza restul decorului,” povesteste Ana-Maria.

20

“Regret un pic ca nu am apucat sa fac si personajele din jocuri, care urmau sa stea in noul regat, ascunse printre copacei. Dar mai e timp si poate intr-o zi o sa reusesc sa fac si asta”, ne-a spus in final Ana-Maria.

Sursa articol: Designist.ro

Fotografii: Cosmin Dragomir

Amenajare : COS

Cititi si

In Iun 15, 2017 in Articole (COS in presa)

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti

In Apr 21, 2017 in Articole (COS in presa)

“Peisajul de lucru trebuie sa fie unul care sa stimuleze, nu sa ingradesca. Aceasta abordare nu mai este una ideala si nu mai face parte din concepte rezervate viitorului, este un factor prezent si critic si il observam in cerintele companiilor care inca reactioneaza la dinamica actuala si ar trebui sa anticipeze si sa fie deschisi sa pregateasca mediul de lucru pentru viitor”, a mai spus Arh. Andrei Angelescu.

Mai mult Distribuiti