• Corporate Office Solutions • We Are Platinum! Again! •
• Corporate Office Solutions • We Are Platinum! Again! •
2019 © COS. Proudly Crafted by Quart Creative Agency.
We Are Platinum! Again!
Platinum Partner - 2017
WHAT’S NEW

News

Here you can stay up to date with the latest COS news, events and product news.

Daca am fi designeri sau arhitecti, am aplica principiile designului biofilic in orice spatiu.

In luna Octombrie, impreuna cu Interface, producatorul global de mocheta modulara pe care il reprezentam exclusiv in Romania, am lansat cea mai noua colectie  de mocheta, World Woven. Evenimentul de lansare a fost structurat in doua etape: workshop-ul denumit Design LAB, sustinut de Oliver Heath, ambasador biofilic de design al Interface, urmat de un cocktail in cadrul caruia David Oakey, de la David Oakey Designs a sustinut o prezentare despre cele mai noi trenduri, texturi la moda si inspiratia provenita din natura.

Printre invitati s-au aflat si prietenii nostri de la Designist, care au povestit experienta avuta la evenimentul nostru, in cel mai nou articol de pe site-ul lor:

“La invitatia Interface & COS România, ne-am “jucat” alaturi de arhitectii si designerii invitati, sub bagheta lui Oliver Heath, creand si descriind spatii concepute biofilic. Oliver este designer, scriitor și prezentator TV (poate l-ai vazut la BBC Changing Rooms sau BBC DIY SOS), foarte implicat si in tot ce tine de schimbari climatice si energii regenerabile. Este ambasador Interface si foloseste, ca multi alti designeri si arhitecti responsabili, mocheta eco, sustenabila Interface.

Nu am simtit cum au trecut cele trei ore petrecute impreuna cu el pe scena Point. “Jocul” a pornit de la a ne face pe fiecare dintre noi sa descriem care ar fi spatiul de lucru ideal. In maximum 10 minute ne-am dat seama cum, cu totii, visam la aceleasi lucruri: natura, lumina naturala, culori luminoase, intimitate, transferand spatiului in care ne-am dori sa lucram cele mai placute senzatii experimentate in mediul natural – placerea de a sta in natura, de a te bucura de panorama, de a simti soarele, de a vedea verdeata plantelor etc. Un studiu la care au participat peste 3.600 de angajati confirma aspiratiile noastre.

Așa am ajuns la cele 14 principii ale designului biofilic, pe care nu le vom enumera acum, vi le lasam de citit & share-uit aici. Si am inceput sa jonglam cu ele. Bineințeles, un spatiu nu trebuie sa le bifeze pe toate, dar e important sa regasesti in amenajarea lui macar o parte dintre ele.

cos-point-40

                                                                 

Contributia Interface la designul biofilic 

Daca dupa-amiaza ne-am petrecut-o cu Oliver Heath, seara am discutat cu David Oakey, fondatorul David Oakey Designs si designerul responsabil cu modul inovativ in care arata mocheta modulara Interface. Care e legatura intre mocheta Interface si designul biofilic?

In primul rand, faptul ca este sustenabila si a inlocuit compusii petrochimici cu materiale reciclabile si surse de energie regenerabile. Ceea ce se traduce printr-un produs mult mai sanatos pentru interior: nu se lipeste cu adezivi (care sunt toxici si care afecteaza aerul pe care-l respiri); nu are in compozitie produsi chimici (ce, din nou, afecteaza calitatea aerului din spatiul tau); retine impecabil praful, alergenii & bacteriile, care se depun astfel intr-un singur loc si sunt mult mai eficient de inlaturat – este folosita si in clinici & spitale.

Iar in doilea rand, faptul ca toate pattern-urile si nuantele mochetei modulare Interface sunt inspirate din natura: de la redarea pe suprafata mochetei a miscarii valurilor marii, pana la textura ierbii imbinata cu pamantul; a unor dale cu densitati diferite etc.

In timpul prezentarii lui David Oakey am aflat si dedesubturile celei mai noi colectii Interface, World Woven. Noile modele reiau textura si pattern-urile tweed-ului, materialul iconic al anilor ’50-’60, care e din nou in voga, in contextul trendului vintage. Si, in acelasi timp, insista pe surpriza pe care o scoate la iveală pattern-ul, prin ruperi decorative de ritm, care, in ansamblu, fac frumusetea materialului mai “naturala”.

Natura este imperfecta, asadar umana, iar pardoseala acoperita de o mocheta eco, ce aduce frumusetea imperfecta a naturii la interior, umanizeaza spatiul. “Secretul” designului biofilic aceasta este: aduce natura la interior si ne face sa experimentam ce are mai frumos si mai firesc “umanul” – naturalul.”

INSTAGRAM

@CorporateOfficeSolutions

COS receives premier distincion from Steelcase Inc.

inquiry

For any enquiry on our products or services, simply use the form below.

x
Subscribe to news

Find out the latest industry news, subscribe to COS Newsletter.