Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
Dacă am fi designeri sau arhitecți, am aplica principiile designului biofilic în orice spațiu. Distribuiti
Image / Dacă am fi designeri sau arhitecți, am aplica principiile designului biofilic în orice spațiu.

In luna Octombrie, impreuna cu Interface, producatorul global de mocheta modulara pe care il reprezentam exclusiv in Romania, am lansat cea mai noua colectie  de mocheta, World Woven. Evenimentul de lansare a fost structurat in doua etape: workshop-ul denumit Design LAB, sustinut de Oliver Heath, ambasador biofilic de design al Interface, urmat de un cocktail in cadrul caruia David Oakey, de la David Oakey Designs a sustinut o prezentare despre cele mai noi trenduri, texturi la moda si inspiratia provenita din natura.

Printre invitati s-au aflat si prietenii nostri de la Designist, care au povestit experienta avuta la evenimentul nostru, in cel mai nou articol de pe site-ul lor:

"La invitația Interface & COS România, ne-am “jucat” alături de arhitecții și designerii invitați, sub bagheta lui Oliver Heath, creând și descriind spații concepute biofilic. Oliver este designer, scriitor și prezentator TV (poate l-ai văzut la BBC Changing Rooms sau BBC DIY SOS), foarte implicat și în tot ce ține de schimbări climatice și energii regenerabile. Este ambasador Interface și folosește, ca mulți alți designeri și arhitecți responsabili, mocheta eco, sustenabilă Interface.

Nu am simțit cum au trecut cele trei ore petrecute împreună cu el pe scena Point. “Jocul” a pornit de la a ne face pe fiecare dintre noi să descriem care ar fi spațiul de lucru ideal. În maximum 10 minute ne-am dat seama cum, cu toții, visam la aceleași lucruri: natură, lumină naturală, culori luminoase, intimitate, transferând spațiului în care ne-am dori să lucrăm cele mai plăcute senzații experimentate în mediul natural – plăcerea de a sta în natură, de a te bucura de panoramă, de a simți soarele, de a vedea verdeața plantelor etc. Un studiu la care au participat peste 3.600 de angajați confirmă aspirațiile noastre.

Așa am ajuns la cele 14 principii ale designului biofilic, pe care nu le vom enumera acum, vi le lăsăm de citit & share-uit aici. Și am început să jonglăm cu ele. Bineînțeles, un spațiu nu trebuie să le bifeze pe toate, dar e important să regăsești în amenajarea lui măcar o parte dintre ele.

cos-point-40

                                                                 

Contribuția Interface la designul biofilic 

Dacă după-amiaza ne-am petrecut-o cu Oliver Heath, seara am discutat cu David Oakey, fondatorul David Oakey Designs și designerul responsabil cu modul inovativ în care arată mocheta modulară Interface. Care e legătura între mocheta Interface și designul biofilic?

Îm primul rând, faptul că este sustenabilă și a înlocuit compușii petrochimici cu materiale reciclabile și surse de energie regenerabile. Ceea ce se traduce printr-un produs mult mai sănătos pentru interior: nu se lipește cu adezivi (care sunt toxici și care afectează aerul pe care-l respiri); nu are în compoziție produși chimici (ce, din nou, afectează calitatea aerului din spațiul tău); reține impecabil praful, alergenii & bacteriile, care se depun astfel într-un singur loc și sunt mult mai eficient de înlăturat – este folosită și în clinici & spitale.

Iar în doilea rând, faptul că toate pattern-urile și nuanțele mochetei modulare Interface sunt inspirate din natură: de la redarea pe suprafața mochetei a mișcării valurilor mării, până la textura ierbii îmbinată cu pământul; a unor dale cu densități diferite etc.

În timpul prezentării lui David Oakey am aflat și dedesubturile celei mai noi colecții Interface, World Woven. Noile modele reiau textura și pattern-urile tweed-ului, materialul iconic al anilor ’50-’60, care e din nou în vogă, în contextul trendului vintage. Și, în același timp, insistă pe surpriza pe care o scoate la iveală pattern-ul, prin ruperi decorative de ritm, care, în ansamblu, fac frumusețea materialului mai “naturală”.

wc_am-ww870raffiaweft-charcoalweft-ashlar-cc

 

wc_am-ww895glenweave-ww870sisalweft-ww870brownweft-pbt-cc

Natura este imperfectă, așadar umană, iar pardoseala acoperită de o mochetă eco, ce aduce frumusețea imperfectă a naturii la interior, umanizează spațiul. “Secretul” designului biofilic aceasta este: aduce natura la interior și ne face să experimentăm ce are mai frumos și mai firesc “umanul” – naturalul."

Puteti citi intregul articol pe Designist.

 

Cititi si

In Iun 15, 2017 in Evenimente

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti

In Apr 21, 2017 in Evenimente

“Peisajul de lucru trebuie sa fie unul care sa stimuleze, nu sa ingradesca. Aceasta abordare nu mai este una ideala si nu mai face parte din concepte rezervate viitorului, este un factor prezent si critic si il observam in cerintele companiilor care inca reactioneaza la dinamica actuala si ar trebui sa anticipeze si sa fie deschisi sa pregateasca mediul de lucru pentru viitor”, a mai spus Arh. Andrei Angelescu.

Mai mult Distribuiti