Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
COS prezinta scaunul Gesture, creat pentru felul in care oamenii lucreaza astazi Distribuiti
Image / COS prezinta scaunul Gesture, creat pentru felul in care oamenii lucreaza astazi

COS si Steelcase prezinta Scaunul Gesture, care adreseaza problemele cauzate de posturile corporale noi, sustinute neadecvat.  

Iunie 2014, Bucuresti – Corporate Office Solutions (COS) si Steelcase anunta Gesture, o noua experienta intr-un scaun ergonomic de birou, gandit ca raspuns la cel mai recent studiu Steelcase, despre posturile corporale la birou in continua schimbare.

Studiul international Steelcase

Studiul international releva cum tehnologiile mobile au condus la 9 posturi noi ale corpului uman. Nesustinute adecvat de scaunele actuale de birou, aceste 9 posturi cauzeaza, in mod frecvent, dureri si probleme pe termen lung, afectand concentrarea si creativitatea. Scaunul Gesture a fost inspirat de studiul miscarii corpului uman si creat pentru felul in care oamenii lucreaza astazi.

“Gadget-urile fac parte din viata de fiecare zi, sunt o extensie a noastra”, spune Christophe Weller, Managing Partner la COS, dealer exclusiv Steelcase in piata din Romania. “Dar ce se intampla cand vine vorba despre impactul pe care il are folosirea unor echipamente inteligente in felul in care stam pe scaun sau la birou?”

Steelcase a realizat un studiu international in 11 tari, observand peste 2000 de oameni intr-o gama larga de medii de lucru si posturi corporale. Cercetatorii companiei au observat 9 posturi care erau rezultate din folosirea dispozitivelor tehnologice (tablete, smartphone-uri, laptop-uri). Adresate necorespunzator, aceste pozitii corporale pot cauza durere, disconfort si accidentari pentru utilizatori pe termen lung.

“Tabletele au aparut pe piata abia acum cativa ani. Dar multi oameni folosesc scaune concepute cu mult inainte ca aceste device-uri sa devina omniprezente in activitatea noastra. Inainte, scaunele erau create pentru a ajuta oamenii sa stea intr-o singura pozitie toata ziua, in fata calculatorului. Acum stim insa ca oamenii au nevoie sa se miste si sa schimbe regulat pozitia, in special atunci cand folosesc noi tehnologii. Au nevoie de o experienta noua la birou, gandita pentru modul in care lucreaza astazi.” a mentionat Christophe Weller.

Gesture: O noua experienta la birou  

Cercetatorii de la Steelcase au studiat modul in care s-a schimbat fiziologia la lucru, cum interactioneaza corpul uman cu noile tehnologii si cum face acesta tranzitia atunci cand oamenii trec de la un dispozitiv tehnologic la altul. Compania a studiat sociologia la lucru si cum oamenii trec rapid de la activitatile individuale la colaborarea creativa. Fiecare activitate noua determina oamenii sa isi schimbe postura. Bazandu-se pe aceasta cercetare, Steelcase a conceput cele trei interfete ale scaunului Gesture – interfata principala, interfata bratelor si sezutul – pentru a sustine noi posturi induse de noua tehnologie si de comportamente mai relaxate in spatiul de lucru.

De exemplu, Gesture incurajeaza miscarea mai degraba decat sa forteze corpul sa sustina o singura pozitie. Interfata superioara a bratelor permite oamenilor sa se apropie mai mult de o suprafata de lucru, sa evite sa se aplece peste ecran si se ajusteaza astfel incat sa sustina pozitiile in care este folosit telefonul mobil pentru mesaje. Spre deosebire de scaunele conventionale, interfata principala a scaunului Gesture imbratiseaza zona lombara atunci cand oamenii se inclina pentru a folosi tableta. Sezutul se ajusteaza rapid pentru a evita ca utilizatorul sa stea pe marginea scaunului.

Gesture se adapteaza unei game variate de dimensiuni corporale, pentru a raspunde cerintelor fiecarui utilizator individual, ceea ce este critic in mediul global de business in continua crestere, care trebuie sa sustina angajati din ce in ce mai diversi. Scaunul Gesture este un sistem de elemente interconectate, inspirate de corpul uman si conceput pentru a sustine fiecare miscare.

Cele 9 posturi corporale antrenate de tehnologie

Ca parte din studiul sau global despre pozitiile de lucru, Steelcase a identificat 9 posturi noi initiate de noile tehnologii.

The Draw – Dispozitivele tehnologice mobile, de mici dimensiuni, permit utilizatorilor sa se retraga de la birouri in timp ce le utilizeaza. Utilizatorii se lasa pe spate in scaun, semnaland contemplarea si asimilarea informatiei, luandu-si dispozitivele mai aproape de corp pentru a mentine o distanta focala optima.

The Multi-Device – Aceasta postura este reprezentativa pentru modul in care oamenii se adapteaza la multitasking pe mai multe device-uri. Cu telefonul intr-o mana, iar cu cealalta tastand pe laptop, rezultatul este o inclinare reprezentativa pentru starea de concentrare si orientarea catre ecranul laptop-ului.

The Text – Smartphone-urile sunt mici in comparatie cu alte dispozitive tehnologice si, de aceea, solicita pozitii corporale unice. Utilizatorii isi tin bratele apropiate pentru a tasta pe telefonul mobil.

The Cocoon – Oamenii se lasa pe spate, isi aduna picioarele pe scaun si isi trag mai aproape smartphone-ul sau tableta, sprijinindu-se pe coapse. Rezultatul este un cocon – tehnologia mobila permite oamenilor sa ramana productivi in aceasta pozitie.

The Swipe – Aceasta postura rezulta atunci cand device-ul este folosit pe o suprafata de lucru in “surfing mode”, in care dispozitivul tehnologic se opereaza cu o mana. Deoarece este pe o suprafata de lucru, persoana trebuie sa-si tina capul la o distanta anume de tableta pentru a vedea si sa-l pozitioneze astfel incat sa se uite in jos la tableta.

The Smart Lean – Aceasta postura este rezultatul device-urilor mobile care creeaza dorinta de a “se retrage” temporar fara a parasi o sedinta sau un mediu colaborativ. Aceasta este de obicei o pozitie temporara si este folosita pentru a arunca o privire pe emailuri sau mesajele primite.

The Trance – Aceasta pozitie a fost observata la utilizatori atunci cand acestia se concentrau pe ecran si foloseau un touchpad sau mouse-ul pentru a naviga pe ecran pentru o perioada mai lunga de timp. Aceasta este o pozitie de lunga durata.

The Take It In – In aceasta postura, oamenii se lasa pe spate pentru a vedea continutul de pe un panou de mari dimensiuni si/sau a se relaxeaza pentru a contempla. Aceasta pozitie este despre a asimila informatia mai degraba decat a o genera.

The Strunch – Strunch (cuvant format prin unirea cuvintelor stretched-out si hunch) este o postura foarte intalnita cand utilizatorii lucreaza la laptop. Atunci cand oamenii obosesc, isi imping treptat laptop-ul mai departe de marginea suprafetei de lucru, sprijinindu-se apoi pe aceasta. Aceasta pozitie ii face sa se intinda in fata pentru a lucra. Pentru ca gatul si spatele nu pot sustine inclinarea si pozitia pe termen lung, persoana incepe sa sprijine intr-o mana.

Pentru a descoperi experienta Gesture sau pentru a afla mai multe despre Corporate Office Solutions (COS) si Steelcase, va rugam sa ne contactati la office@cos.ro sau sa vizitati pagina companiei www.cos.ro

Cititi si

In Iun 15, 2017 in

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti

In Apr 21, 2017 in

“Peisajul de lucru trebuie sa fie unul care sa stimuleze, nu sa ingradesca. Aceasta abordare nu mai este una ideala si nu mai face parte din concepte rezervate viitorului, este un factor prezent si critic si il observam in cerintele companiilor care inca reactioneaza la dinamica actuala si ar trebui sa anticipeze si sa fie deschisi sa pregateasca mediul de lucru pentru viitor”, a mai spus Arh. Andrei Angelescu.

Mai mult Distribuiti