Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
Companiile investesc mai mult in amenajari interioare Distribuiti
Image / Companiile investesc mai mult in amenajari interioare

In ultimele 18 luni, companiile au inceput sa investeasca mai mult in mobilier nou si amenajari interioare, potrivit COS (Corporate Office Solutions), companie specializata in domeniu.

Companiile cele mai active pe acest segment fac parte in special din domenii precum software, call centere, companii de audit si consultanta, petrol, gaze, si telecomunicatii, potrivit COS.

Incurajate de o piata imobiliara ce favorizeaza in continuare chiriasii, foarte multe companii mari au ales sa se mute in noi sedii centrale. De asemenea, noi companii au deschis in Romania sedii de tip call-center, centre de shared service sau dezvoltare de software, realizand ca aici gasesc forta de munca foarte bine calificata tehnic.

"Piata mobilierului a crescut in mod substantial in ultimul an si suntem increzatori ca aceasta crestere va continua in urmatorii 2 ani. Fie ca este vorba despre reamenajarea birourilor actuale sau proiecte noi, cererea de mobilier va continua sa creasca, nu numai in termeni cantitativi, ci si calitativ prin solutii de imbunatatire a comunicarii si productivitatii la birou", a declarat Christophe Weller, managing partner COS.

Cei mai dificili ani pentru piata de mobilier au fost 2010 si 2011. Din cauza mediului economic nesigur, companiile au lasat pe plan secundar achizitia de mobilier nou. In acelasi timp, au existat foarte putine investitii in Romania.

De la inceputul anului 2013, COS a fost implicat in proiecte precum: noul sediul central Generali in cladirea Charles de Gaulle, fabrica si birourile Plexus din Oradea, noul sediu central Acvatot din Iride Business Park, sucursalele Volksbank din toata tara, reamenajarea sediului Unilever din Bucharest Business & Technology Park, sediul central Exxon Mobile din Floreasca Business Park, sediul Lafarge din cladirea Charles de Gaulle, sediile centrale Ernst & Young, Cegeka si sediul Huawei din cladirea Bucharest Tower Center.

COS activeaza de 15 ani pe piata. A fost lansat in 1997 ca singurul distribuitor autorizat al produselor grupului Steelcase, jucator mondial in industria mobilierului pentru birouri. COS a inregistrat in primele 6 luni ale anului un venit operational de 7,7 milioane de euro, o crestere cu 21% fata de aceeasi perioada din 2012. Cifra totala a comenzilor inregistrate a fost de 8,3 milioane de euro, cu 25% mai mult decat perioada corespunzatoare a anului trecut.

Articol aparut in Daily Business.

Sursa foto: Sediul Plexus Oradea.

Cititi si

In Iun 15, 2017 in

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti

In Apr 21, 2017 in

“Peisajul de lucru trebuie sa fie unul care sa stimuleze, nu sa ingradesca. Aceasta abordare nu mai este una ideala si nu mai face parte din concepte rezervate viitorului, este un factor prezent si critic si il observam in cerintele companiilor care inca reactioneaza la dinamica actuala si ar trebui sa anticipeze si sa fie deschisi sa pregateasca mediul de lucru pentru viitor”, a mai spus Arh. Andrei Angelescu.

Mai mult Distribuiti