Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
Christophe Weller pentru CEO'S Voice: Esecul are si el un rol Distribuiti
Image / Christophe Weller pentru CEO’S Voice: Esecul are si el un rol

Christophe Weller, Managing Partner COS, a raspuns  pentru rubrica CEO's Voice din revista HR Manager, numarul din octombrie 2013. 

CEO's Voice surprinde opinia liderilor de business asupra managementului oamenilor cu tot ce inseamna acesta, de la recrutare si talent management pana la motivarea echipelor, evaluarea performantei si retentie.

 

 

Daca esti manager nu inseamna ca tu trebuie sa iei toate deciziile. Din experienta proprie am invatat ca oamenii trebuie sprijiniti in a gasi singuri raspunsuri si solutii, in a-si asuma implementarea propriilor decizii, fara ca tu sa intervii peste ei.

Ca director de companie vreau ca angajatii mei sa simta ca fac parte din progresul business-ului si din procesul decizional. Altfel spus iau in considerare opinia lor atunci cand trebuie sa iau o decizie si uneori ii las chiar pe ei sa decida si sa implementeze. Oamenii de vanzari, de exemplu, iau decizii in fiecare zi fara feedback-ul meu. Este metoda mea de a ii ajuta sa creasca, sa vada impactul propriilor decizii chiar daca uneori nu sunt cele potrivite. La final ne uitam pe rezultate si incercam sa intelegem ce s-a intamplat. Si invatam. Greseala face parte din viata fiecaruia. Important este sa invatam din greseli si data viitoare sa aplicam ce am invatat. Esecul trebuie privit cumva pozitiv. Cand dai gres, inveti o lectie si devii mai destept. Succesul te poate adormi uneori, te face sa te culci pe o ureche. Cand apare esecul, ai de lucru!

Se intampla sa pierdem anumite licitatii, dar important este sa intelegem de ce le-am pierdut. Astfel data viitoare cand vom concura cu aceiasi competitori sau cand ne vom regasi in aceeasi situatie, vom stii cum sa reactionam si ce sa facem.

Incerc sa ii sustin si sa fiu alaturi de ei cat pot de mult, bineinteles, tinand cont si de cat de independenti isi doresc sa fie. E un rol de coach, nu de sef. Atunci cand este nevoie, incerc sa le ofer sfaturi despre cum ar putea sa progreseze. Scopul meu este ca ei sa ia decizii, sa infrunte situatii, sa gaseasca solutii, sa isi asume responsabilitati si riscuri. Intervin atunci cand este nevoie, nu intervin peste ei, inainte faceam asta, cand eram mai tanar, dar acum am alta abordare. Am vazut cum business-ul a crescut tocmai prin faptul ca le-am dat oamenilor mei mai multa putere de decizie. Eu le dau idei, dar nu pe cat de multe si-ar dori. Asta este jocul.

Chimia celor 15 minute
Atunci cand recrutez, vreau ca persoana din fata mea sa aiba curaj, sa vrea sa gaseasca solutii si sa nu astepte ca managerul sa ii dea toate raspunsurile. Mai ales ca in fiecare zi trebuie sa luam decizii. Asta inseamna ca ma bazez pe intuitie. Da, incercam sa plasam intrebarile potrivite pentru a construi profilul respectivului candidat, dar trebuie sa am un anumit sentiment in legatura cu acea persoana. Sa simt ca se va integra in echipa. De exemplu, sales managerul se ocupa de recrutarea oamenilor sai, iar la final imi cere opinia, iar opinia mea se bazeaza pe 15 minute de conversatie cu respectivul candidat. Uneori am riscat, uneori noii angajati au avut nevoie de mai mult timp pentru a se integra, dar aici team-building-urile sunt un instrument potrivit pentru accelerarea integrarii.

Linia de finish nu e bonus-ul
Managementul oamenilor nu se rezuma la bani. Nu cred ca oamenii mei au cele mai mari salarii din categoria noastra de companii, dar simt ca ei castiga mai mult decat bonus-uri. Prin urmare, managementul nu trebuie sa se rezume la a le oferi angajatilor o recompensa financiara mare, ci la grija fata de ei, la valorizarea lor, la interactiunea cu ei. Pentru mine este un element cheie. Trebuie sa fii sigur ca oamenii nu sunt aici pentru bani, ci pentru ca le place sa lucreze alaturi de tine, pentru ca munca lor este recunoscuta. Vreau ca ei sa simta ca fac o treaba buna.

 

Cititi si

In Iun 15, 2017 in

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti

In Apr 21, 2017 in

“Peisajul de lucru trebuie sa fie unul care sa stimuleze, nu sa ingradesca. Aceasta abordare nu mai este una ideala si nu mai face parte din concepte rezervate viitorului, este un factor prezent si critic si il observam in cerintele companiilor care inca reactioneaza la dinamica actuala si ar trebui sa anticipeze si sa fie deschisi sa pregateasca mediul de lucru pentru viitor”, a mai spus Arh. Andrei Angelescu.

Mai mult Distribuiti