Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
Cafenea si sufragerie chiar la… locul de munca Distribuiti
Image / Cafenea si sufragerie chiar la… locul de munca

Intr-o lume interconectata si interdependenta, tehnologia si ritmul alert in care evolueaza afacerile influenteaza angajatii sa devina din ce in ce mai mobili, mai rapizi si mai eficienti. Ei trec constant de la munca individuala la intalnirile cu colegii, de la sesiuni de lucru in proiect la discutii spontane, iar activitatile din cadrul companiei nu se mai petrec intr-un spatiu limitat si cu program fix.

Continua evolutie tehnologica si accelerarea ritmului general al activitatilor umane imping angajatii intr-o noua directie, aceea de a performa oriunde si oricand, transformand astfel felul in care companiile aleg sa isi amenajeze spatiile de lucru.

Din dorinta de a materializa aceasta flexibilitate in felul in care lucreaza angajatii, dar si de a oferi clientilor cele mai bune servicii, Corporate Office Solutions (COS), lider in amenajari la cheie a spatiilor de birouri din Romania, si-a redefinit spatiul propriu de lucru intr-o noua identitate si amenajare: WorkLab, urmatorul pas in conceptual de Open Space. Investitia in reamenajarea spatiului de lucru s-a ridicatla aproximativ 100.000 de euro.

„Ca specialisti in proiecte de amenajare turnkey, e important sa intelegem solutiile pe care le propunem clientului. In WorkLab, preluam cele mai noi tendinte globale, inspirate de partenerii nostri internationali si le integram in felul in care lucram intern. Astfel, propunem solutii deja testate, iar clientii nostri le pot vedea in actiune, pot discuta cu oamenii din echipa COS care le folosesc in fiecare zi.„ a declarat Christophe Weller, Managing Partner COS.

WorkLab – o solutie avangardista in amenajarea spatiului de lucru

WorkLab ofera angajatilor COS o varietate de spatii amenajate, ce le permit acestora sa isi ajusteze mediul de lucru activitatii in curs, avand ca rezultat o experienta mai buna de lucru.

Sediul de 1.000 de metri patrati al companiei a fost restructurat in zona de Hot Desking si zone de birouri alocate, completate de un spatiu deschis de 173 de metri patrati, cuprinzand o mini-cafenea, un Living Room si o zona de intalnire cu clientii. Solutia este una avangardista, atat pentru spatiile de lucru din mediul vestic, cu mai mare maturitate in domeniu, dar mai ales pentru piata din Romania.

Noul concept de Hot Desking

Noul concept de Hot Desking a fost gandit ca o completare fireasca a programului si stilului de lucru al personalului de vanzari. El cuprinde elemente care ofera echipei de vanzari suportul de care are nevoie pentru a fi eficienta.

„Reprezentantii de vanzari petrec aproximativ o treime din timpul programului la birou, de aceea ei isi pot alege locul potrivit de lucru in functie de tipul de activitate desfasurat. Pot folosi bench-urile inalte din zona de birouri, zonele din spatiul central al WorkLab sau unul din birourile din celelalte departamente. Astfel, sansele de a interactiona cu colegii cresc, iar rezultatul este o comunicare imbunatatita in proiecte” a declarat Christophe Weller, Managing Partner COS.

Creation Zone – instrument indispensabil in finalizarea proiectelor

Astazi, companiile de succes nu se limiteaza doar la a asculta ce isi doresc clientii, ci creeaza in mod activ viitorul produs final impreuna cu ei. Creation Zone este un spatiu deschis de intalnire cu clientii, care ofera echipei de vanzari posibilitatea sa creeze, intr-o atmosfera informala, impreuna cu acestia, premisele unui viitor proiect.

Café - o mini cafenea in centrul biroului

Café este o zona inspirata de designul celebrelor cafenele americane, preferate de angajati pentru intalniri de afaceri. Situata chiar in centrul WorkLab, ea este un loc alternativ unde angajatii pot lucra individual sau pot invita clientii la o discutie relaxata deasupra unei cesti de cafea.

Sufrageria de la… munca

Pauzele sunt importante pentru a mentine productivitatea si starea de spirit pozitiva in timpul programului de lucru. Zona de Living Room este un spatiu confortabil, cald, ce sugereaza atmosfera intima de acasa, unde angajatii COS se pot retrage pentru un moment de introspectie, pentru a-si reincarca bateriile si a-si recapata concentrarea.

„Din proprie experienta, o pauza in care te detasezi complet, fie ea chiar si de cateva minute, te ajuta mult in a fi mai limpede, mai iute, mai creativ. Am creat acest spatiu tocmai in ideea de a te simti ca acasa … Oricand! ” a declarat Corina Maxim, arhitect COS.

Cel mai bun an

„La sfarsit de septembrie, venitul nostru operational a fost de 11,260 milioane euro, cu 12% mai mare fata de anul trecut. La sfarsit de octombrie, in ceea ce priveste comenzile plasate, am ajuns la 14 milioane euro. In 2012, in aceeasi perioada, semnasem pentru doar 9,5 milioane euro. Ne asteptam sa avem cel putin 15.5 milioane euro semnati pana la final de decembrie” a declarat Christophe Weller, care mai precizeaza ca valoarea comenzilor o va depasi pe cea din 2008, cel mai bun an pentru companie, cand au fost inregistrate comenzi de 14,8 milioane euro.

Articol aparut in Cariere Online.

Cititi si

In Iun 20, 2018 in

Ce-și doreau clienții dumneavoastră acum 20 de ani și ce-și doresc acum? Își doreau cu totul altceva. Pe atunci totul era despre maximizarea utilității spațiului de lucru pentru cât mai mulți angajați posibil. Nevoia deintimitate și confidențialitate era mult mai mare, iar birourile închise erau prima alegere. Treptat, sub influența tendințelor internaționale, companiile au mutat focusul pe ușurința comunicării, pe facilitarea colaborării și astfel spațiile de lucru au început să se deschidă.

Mai mult Distribuiti

In Iun 15, 2017 in

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti