Stiri

Cititi cele mai recente informatii despre noi, produsele si evenimentele noastre.
Biroul stup: in vizita la DB Global Technology Distribuiti
Image / Biroul stup: in vizita la DB Global Technology

In prezent, DB Global Technology isi desfasoara activitatea pe o suprafata de peste 6.000 metri patrati, distribuita pe doua etaje, care la finalul lunii octombrie a mai fost extinsa cu inca 700 de mp de spatii de lucru si creative.

Marian V. Popa, manager al DB Global Technology, a declarat ca echipa DB Global Technology cuprinde circa 400 de specialisti IT&C. Centrul de tehnologie este operational din ianuarie 2014 si va crea pana la 500 de locuri de munca in sectorul IT&C pana in 2016, in domenii precum quality assurance, software development, project management, IT architecture, functional/business analysis.

"Conceptul urmeaza modelul natural al stupului, un simbol al cresterii organice, al dezvoltarii sustinute, al utilizarii responsabile a resurselor, al reciclarii si economiei. Stupul reprezinta munca de echipa si contributia individuala adusa in scopul atingerii unui tel comun. Este, de asemenea, locul in care se desfasoara un schimb permanent de informatii si unde se intaresc legaturile", a declarat Marian Popa.

Folosind hexagonul ca simbol pentru stup, spatiul a fost organizat pe diferite nivele (spatiale, temporale, de intensitate) folosind coduri de culoare, tipuri de finisaje, forme geometrice, texturi si tipuri de interactiune.

"Gri inchis delimiteaza spatiul disponibil si deschide, in acelasi timp, orizontul dincolo de granitele spatiale conventionale, actionand atat ca fundal cat si ca mediator. Rosul marcheaza locurile destinate celor ce lucreaza temporar si intens in cadrul biroului. Verdele semnalizeaza spatiile destinate serviciilor de tiparire si copiere si face trimitere la responsabilitatea permanenta pe care o avem fata de mediul inconjurator. Galbenul incurajeaza interactiunea informala. Azurul stimuleaza munca de echipa si schimbul permanent de idei. Bleumarinul se impune in intalnirile formale", a declarat managerul DB Global Technology.

Urmatorul nivel de declansatori este format din figurile geometrice ce compun plafonul: hexagonul pentru munca de echipa, trapez pentru zona de regenerare si cerc pentru zonele formale si reprezentative.

Sediul DB Global Technology include doua sali de intalniri de tip analog, 12 sali echipate cu sisteme pentru conferinte video, 32 sali de intalniri cu echipamente digitale, precum si doua sali de sedinte cu o capacitate de peste 100 de persoane. "Se poate spune, asadar, ca suntem pregatiti pentru orice provocare de business", a completat Popa, adaugand "sediul nostru ofera un mediu de lucru de tip „agile”, adaptat astfel incat sa incurajeze inovatia, colaborarea si productivitatea intr-o atmosfera moderna, in care regasim cele mai avansate echipamente. Cu exceptia salilor de intalniri, restul spatiului, in care se regasesc birourile individuale, dar si diferite zone de interactiune spontana, este deschis. Toti angajatii beneficiaza de conditii de lucru identice – de la cel mai junior membru al echipei la directorul companiei".

Sediul companiei abunda si de spatii de relaxare. Spatiile de socializare se intind pe 240 metri patrati, pe ambele etaje. Separat de acestea exista mai multe zone distincte pentru servit cafeaua si interactiune. "De asemenea, pentru a ne ajuta sa transformam intalnirile de lucru cu echipa in momente cat mai placute si productive, sediul nostru dispune de 750 metri patrati constand in zone de creativitate, precum si de sase sali de proiect tematice prevazute cu table inteligente (smart boards)", a mai spus Marian Popa.

In ceea ce priveste salile de proiect, s-a pus accent pe creativitate, iar tematica a depasit numele scris pe usa si s-a conturat si in spatiu.

"In fiecare sala de proiect am creat o atmosfera distincta: in „Stadium” avem o masa de ping pong si fussball, conceptul „Mind Power” are la baza jocurile logice, iar barca din „Danube Delta” este autentica. Sala de proiect „Romania” are un decor inspirat din „Poiana lui Iocan”, toate obiectele traditionale de decor fiind realizate manual (razboi de tesut, leagan, cerga si altele). „Texas” este locul meciurilor de shuffleboard si air hockey, intr-un decor ce reproduce un salon texan din secolul trecut. „Japan” este, in prezent, cea mai populara sala de proiect datorita ambientului relaxant, care vine in sprijinul creativitatii. Obiectele de mobilier joase (mese, fotolii, scaune) si lampioanele creeaza un decor minimalist si o oaza de liniste, un adevarat ambient ZEN", a completat Popa.

Biroul DB Global Technology in cifre:

  • 500 de posturi de lucru
  • 6000 mp spatiu de birou, din care 750 mp zona de creativitate si 250 mp zona de socializare
  • 4 zone pentru servit cafeaua
  • 2 sali de intalniri de tip analog
  • 12 sali echipate cu sisteme pentru conferinte video
  • 32 de sali de intalniri cu echipamente digitale
  • 2 sali de sedinte cu capacitati de peste 100 de persoane
  • 6 sali de proiect cu smart boards
  • 640 mp de scrum walls

Sursa articol: Wall-Street.ro

Fotografii: DB Global Technology

Cititi si

In Iun 20, 2018 in Articole (COS in presa)

Ce-și doreau clienții dumneavoastră acum 20 de ani și ce-și doresc acum? Își doreau cu totul altceva. Pe atunci totul era despre maximizarea utilității spațiului de lucru pentru cât mai mulți angajați posibil. Nevoia deintimitate și confidențialitate era mult mai mare, iar birourile închise erau prima alegere. Treptat, sub influența tendințelor internaționale, companiile au mutat focusul pe ușurința comunicării, pe facilitarea colaborării și astfel spațiile de lucru au început să se deschidă.

Mai mult Distribuiti

In Iun 15, 2017 in Articole (COS in presa)

Recent, Steelcase ne-a acordat distinctia Platinum Partner 2017, pentru al doilea an consecutiv. Multumim clientilor si echipei COS pentru contributia valoroasa la dezvoltarea unui parteneriat de succes, care a facut din nou posibila aceasta recunoastere.

Mai mult Distribuiti