Blog

Descoperiti cele mai noi concepte de design interior pentru spatiile de birouri, inspirati-va din blogul nostru si impartasiti-ne parerile dumneavoastra.
JOY - Cum am construit un loc de munca pe care oamenii il iubesc Distribuiti
Image / JOY – Cum am construit un loc de munca pe care oamenii il iubesc

Codul pentru un spatiu plin de entuziasm

Din primul moment in care a intrat in contact cu un calculator, inca de la treisprezece ani, Richard Sheridan a stiu ca urmeaza sa isi petreaca toata viata facand programare. Insa experienta lui in industria de software l-a invatat ca, pentru multi angajati, munca in acest domeniu se traduce in ore nesfarsite si proiecte coordonate gresit, cu rezultate slabe.  Dupa aproape treizeci de ani, a decis ca e timpul sa gaseasca o cale mai buna.

Astfel, din 2001, a pus bazele Menlo, o companie de design si dezvoltare de software, cu o intentie clara: sa creeze o cultura organizationala bazata pe valoarea de afaceri numita „entuziasm”. Sase ani mai tarziu, Menlo intra in Top 500 al Inc.com, ca una dintre firmele private cu cea mai rapida crestere din SUA.

In 2013, sediul companiei, aflat intr-o fosta parcare din Ann Harbour, Michigan, a fost vizitat de peste doua mii de oameni din toata lumea, dornici sa descopere mai multe - nu despre tehnologia folosita de Menlo, ci despre abordarea culturii organizationale si a design-ului unui spatiu de lucru gandit pentru a genera entuziasm si implicare. Au avut atat de multe cereri pentru tururi ghidate, incat CEO-ul a realizat ca e timpul sa impartaseasca povestea lor intr-un alt mod. Asa a aparut cartea „Joy, Inc.: How We Built a Workplace People Love”, ce capteaza, pe de o parte, drumul parcurs de Sheridan in dorinta de a schimba o industrie in care nu se mai regasea si, pe de alta parte, metodele pe care organizatiile de peste tot le pot folosi pentru a-si mentine echipele motivate si pasionate de ceea ce fac.

Practicile uzuale din companii spun ca, pentru a fi performant si a aduce o contributie cat mai buna in compania in care lucreaza, este nevoie ca fiecare individ sa fie separat fizic de colegii lui printr-un spatiu personal bine delimitat. Plimbandu-se prin sediul Menlo, unul din lucrurile pe care vizitatorii le observa este tocmai lipsa birourilor inchise, a peretilor si a cubicle-urilor. Mai mult, majoritatea angajatilor nu au propriile lor birouri, scaune sau calculatoare. Vizitatorii sunt deseori surprinsi de acest mod neconventional de amenajare, in care angajatii nu au nici macar un loc in care sa-si puna fotografiile cu familia. Ce spune managementul Menlo despre asta?

Daca vor sa ii vada pe cei dragi, angajatii sunt liberi sa ii aduca la birou. Compania a creat spatii speciale de odihna si ingrijire, iar pana acum, au crescut deja 5 copii Menlo. Animalele de companie sunt, de asemenea, binevenite. Menlo foloseste aceleasi tehnici pe care Edison le-a inventat acum 130 de ani: lucreaza colaborativ intr-un open space si dezvolta software iterativ si gradual, urmarind sa aiba un produs de mici dimensiuni o data la 10 zile si o lansare semnificativa la 6 luni.

Bineinteles, ca si la Edison, principalul factor motivational este crearea unor produse utile si vandabile, ce aduc valoare de business reala. Colaborand permanent, intr-un spatiu deschis, echipa lucreaza mai bine, mai repede si la costuri reduse, totul in spiritul conceptului original al lui Edison – Fabrica de inventii.

De ce recomandam cartea Joy? Pentru ca vorbeste despre curajul de a construi si aplica un prototip de spatiu de lucru unic, intr-un act asumat de construire a culturii organizationale, totul in numele entuziasmului de a face lucrurile bine. Citind Joy, va veti familiariza cu sistemul de valori si credinte al unei companii performante si veti intelege cum un spatiu de birou ce urmareste sa elimine stereotipurile, poate fi o baza puternica pentru un model de afaceri sustenabil.

Nu exista comentarii la acest post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/08/smart-wall.jpg

In Aug 23, 2016 in Tendinte

Partitiile interactive SMART - i - WALL pot schimba o partiție obisnuita intr-un instrument de lucru multimedia cu control tactil . Pentru a demonstra eleganta si progresul tehnic al acestei soluții va invitam sa urmariti filmul de prezentare .

Mai mult Distribuiti
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/07/dg-20150404-6041mica1.jpg

In Iul 25, 2016 in

Petrecem atat de mult timp la locul de munca, incat nu este o surpriza faptul ca ne dorim ca mediul nostru de lucru sa fie atractiv, sa fie mai mult decat patru pereți si un birou simplu.

Mai mult Distribuiti