Blog

Descoperiti cele mai noi concepte de design interior pentru spatiile de birouri, inspirati-va din blogul nostru si impartasiti-ne parerile dumneavoastra.
Impactul design-ului inspirat din natura Distribuiti
Image / Impactul design-ului inspirat din natura

Ar trebui spatiul de lucru sa difere de oricare alt spatiu locuit de oameni?

"The Global Impact of Biophilic Design in the Workplace" este primul studiu care ofera o perspectiva globala a starii actuale a design-ului spatiilor de lucru, efectul pe care il au practicile de amenajare asupra angajatilor si cum a face o schimbare prin aducerea naturii in mediul de lucru poate avea un impact semnificativ asupra performantei lor.

Relatia dintre indivizi si mediu poate determina felul in care ei se simt, performeaza si interactioneaza unii cu ceilalti. Asadar, amenajand spatii care inspira, energizeaza si sprijina oamenii care le folosesc este un imperativ.

Conexiunea oamenilor cu natura – numita biofilie – este un subiect emergent ce poate ajuta organizatiile sa creeze exact mediile de care au nevoie angajatii lor.

Studiul realizat de Interface, cel mai mare producator de mocheta din lume, despre importanta design-ul biofilic, exploreaza relatia dintre confortul psihic, mediile de lucru si asteptarile angajarilor la nivel global.

Ce inseamna design-ului biofilic?

Design-ul biofilic este un raspuns la nevoia oamenilor de a se conecta cu natura si lucreaza pentru a restabili acest contact in cladirile de birouri.  Pe scurt, el reprezinta teoria, stiinta si practica de a crea medii inspirate de natura. In spatiile de lucru contemporane, oamenii sunt izolati in cladiri de beton si sticla, cu toate ca peisajele naturale sunt cele care ii inspira de obicei si ii fac sa se simta bine. Asadar, prin imitarea mediilor naturale in birouri, putem defini spații in care oamenii experimenteaza stari emotionale pozitive.

Unele din cele mai mari companii din lume si-au renovat sediile tinand cont nu numai de elementele de brand, ci si de importanta legaturii angajatilor lor cu natura. Cladirea "Googleplex" sau campusul Apple "1 infinite loop" iau in considerare practicile design-ului biofilic pentru a creste performanta si retentia angajatilor. Pentru aceste companii, activitatea angajatilor nu se evalueaza in functie de cat de repede termina o sarcina, ci cum se simte acesta in timp ce lucreaza si daca la finalul zilei are energia necesara pentru a petrece timp de calitate cu familia.

Studiul realizat pe un esantion de 7600 de angajati din 16 tari subliniaza impactul dramatic pe care il are orice simpla schimbare prin care incorporezi natura in spatiul de birouri in fericirea, starea de bine, confortul, creativitatea si performanta angajatilor.

Cateva din observatiile studiului:

  • O treime (33%) din angajati spun ca amenajarea unui birou i-ar determina sa aleaga o companie in detrimentul alteia.
  • Doar 42% dintre respondenti afirma ca in biroul in care lucreaza exista plante vii, iar 47% nu au acces la lumina naturala.
  • 67% dintre angajati spun ca traiesc un sentiment pozitiv atunci cand intra intr-o camera luminoasa, cu accente de verde, galben sau albastru.
  • Angajatii care nu au vedere spre o fereastra petrec in medie cu cateva ore mai putin pe saptamana la birou fata de cei care beneficiaza de ferestre.
  • Cei care lucreaza in birouri cu lumina naturala si plante vii performeaza mult mai bine ca cei lipsiti de aceste beneficii, si au un nivel de creativitate crescut.
  • Albastru, verdele si albul sunt culori care au un impact semnificativ in motivatia angajatilor, iar accentele de galben pot imbunatatii performanta, creativitatea si inspiratia.

Puteti descarca studiul "The Global Impact of Biophilic Design in the Workplace" de pe platforma Human Spaces, sustinuta de Interface.

Nu exista comentarii la acest post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/08/smart-wall.jpg

In Aug 23, 2016 in Tendinte

Partitiile interactive SMART - i - WALL pot schimba o partiție obisnuita intr-un instrument de lucru multimedia cu control tactil . Pentru a demonstra eleganta si progresul tehnic al acestei soluții va invitam sa urmariti filmul de prezentare .

Mai mult Distribuiti
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/07/dg-20150404-6041mica1.jpg

In Iul 25, 2016 in

Petrecem atat de mult timp la locul de munca, incat nu este o surpriza faptul ca ne dorim ca mediul nostru de lucru sa fie atractiv, sa fie mai mult decat patru pereți si un birou simplu.

Mai mult Distribuiti