Blog

Descoperiti cele mai noi concepte de design interior pentru spatiile de birouri, inspirati-va din blogul nostru si impartasiti-ne parerile dumneavoastra.
Cum poti da viața unui spatiu de lucru? Distribuiti
Image / Cum poti da viața unui spatiu de lucru?

Petrecem atat de mult timp la locul de munca, incat nu este o surpriza faptul ca ne dorim ca mediul nostru de lucru sa fie atractiv, sa fie mai mult decat  patru pereți si un birou simplu. Locul unde lucram trebuie sa ofere, pe langa siguranta si curatenie, confort, lumina, spatii in care putem reflecta, in care sa putem fi mai creativi.

Acesta este unul dintre motivele pentru care, atunci cand isi amenajeaza spatiile de lucru, companiile se indreapta catre "Designul Biophilic" - teoria conform careia  oamenii au o afinitate innascuta pentru  natura si sunt mai fericiti si mai performanti atunci cand sunt inconjurati de elemente naturale.

Cu toate acestea, designul biophilic este mult mai mult decat a pune cateva plante in colturile camerei. Asa cum prezinta recentul  raport Human Spaces, al producatorului de mocheta Interface despre impactul mediului de lucru asupra angajatilor,  acestia  apreciaza linistea, lumina naturala, texturile asemanatoare celor naturale, imaginile și culorile din natura. Angajatorii ar trebui sa ia in considerare aceste dorinte ale angajatilor, pentru a se asigura ca intregul lor spatiu de lucru ofera un mediu care favorizeaza creativitatea și productivitatea, nu doar o mica sectiune a acestuia.

11

Exista mai multe modalitati prin care companiile pot incorpora principiile de baza ale Designului Biophilic in proiectarea viitoarelor spatii de lucru. Un loc bun pentru a incepe ar fi  peretii si pardoseala, urmand ca apoi mobilierul ales sa fie unul confortabil, cu texturifonoabsorbante pentru a controla zgomotul. Ele pot imita senzatiile traite in aer liber, ajutand angajatii sa se reconecteze cu natura.

Designul Biophilic este mai mult decat o  moda, este un concept-cheie, care joaca  un rol major in cresterea performantelor angajatilor, precum si in sustinerea bunastarii lor. Cu putina creativitate si imaginatie, putem dezvolta un design de birou care aduce natura - si toate beneficiile sale pentru sanatatea umana - in interior.

Sursa articolului: Human Spaces

Sursa fotografiilor: Steelcase Cluj, King Bucuresti

 

Nu exista comentarii la acest post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/08/smart-wall.jpg

In Aug 23, 2016 in Tendinte

Partitiile interactive SMART - i - WALL pot schimba o partiție obisnuita intr-un instrument de lucru multimedia cu control tactil . Pentru a demonstra eleganta si progresul tehnic al acestei soluții va invitam sa urmariti filmul de prezentare .

Mai mult Distribuiti
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/06/13423819-10153506847141594-1965169208095289875-n.jpg

In Iun 14, 2016 in Wellbeing

Remarcam o reactie din ce in ce mai puternica a angajatilor de a respinge conceptul de spatiu de birou, asa cum se prezinta el astazi: ca o masa uniforma si neinspirata de sabloane.

Mai mult Distribuiti