Blog

Descoperiti cele mai noi concepte de design interior pentru spatiile de birouri, inspirati-va din blogul nostru si impartasiti-ne parerile dumneavoastra.
Confortul la birou ne ajuta sa trecem peste depresia de inceput de an Distribuiti
Image / Confortul la birou ne ajuta sa trecem peste depresia de inceput de an

Prima zi de lucru din ianuarie - numita si Blue Monday- este considerata a fi, de departe, cel mai sumbru moment din an pentru multi angajati. Ce pot face managerii pentru a-si ajuta echipele sa uite de clipele de vacanta si sa treaca peste stresul intoarcerii la lucru? Un element important ar fi sa se tina cont de confortul lor zilnic. Studiile desfasurate de Steelcase au aratat ca doar 56% din angajati se simt calmi si relaxati la birou si 54% dintre ei pot lucra in echipa fara a fi intrerupti sau deranjati. Cel putin jumatate din respondenti au recunoscut ca nu gasesc un loc in cadrul biroului companiei unde sa se poata concentra pe o sarcina importanta.

Bostjan Ljubic, vice presedinte Steelcase UK si Ireland spune ca: "A avea un personal atent si intr-o stare de sanatate buna sunt avantaje competitive importante in lumea de afaceri de azi, iar pentru acest lucru, angajatii au nevoie de un mediu de lucru care sa ii ajute sa se concentreze si sa gestioneze stresul. Inceputul de an este un moment excelent pentru a face bilantul si pentru modificari in spatiul de lucru, astfel incat starea de bine pe care o avem in perioada vacantei de Sarbatori sa nu se modifice in momentul in care reincepem activitatea."

Din cercetarea desfasurata de Steelcase, care analizeaza legatura dintre confortul angajatilor si profitul unui business, reies cateva recomandari legate de spatiul de lucru:

Lumina: Creativitatea este dependenta de lumina naturala, iar integrarea luminii solare in amenajarea spatiului si asigurarea ca toti angajatii au acces este un element vital in crearea mediilor de lucru performante. Expunerea la lumina naturala ne face sa ramanem concentrati pe o activitate cu 15 % mai mult decat intr-un mediu in care suntem lipsiti ea.

Natura in birou: Nivelul crescut de lumina naturala incurajeaza de asemenea includerea plantelor de birou, care s-a dovedit ca reduc stresul la locul de munca si au efecte benefice asupra sanatatii. Un studiu organizat de Washington State University a constat ca, in prezenta plantelor, oamenii reactioneaza cu 12% mai repede la operatii ce implica activitatea pe calculator si au tensiunea arteriala mai mica.

Zone de liniste: Una din cele mai populare tendinte in amenajarea spatiilor de lucru ramane in continuare open space-ul, ce incurajeaza interactiunea si colaborarea dintre angajati si mentine o atmosfera informala. Sunt insa voci care afirma ca open space-ul poate lucra impotriva productivitatii datorita surselor numeroase de distragere a atentiei. Studiile Steelcase arata ca o persoana pierde in medie 86 de minute pe zi incercand sa se concentreze la o sarcina de lucru intr-un spatiu deschis. Cel mai eficient mod de amenajare imbina spatii de colaborare si zone deschise de discutii cu spatii linistite si retrase, pentru munca concentrata. Quiet Room-uri pe care angajatii le pot folosi pentru a reflecta, a-si organiza munca sau a da telefoane personale sunt un mod simplu de a pastra echilibrul.

Diferite posturi de lucru: Cercetarile arata ca angajatii isi schimba des pozitia de lucru in timpul zilei, atat timp cat spatiul fizic le permite. Abordarea unor posturi diverse este utila pentru ca ne face sa ne simtim energizati si stimulati.

Alegerea culorilor: Este evident pentru cei din domeniul marketing-ului ca alegerea culorilor potrivite este importanta in branding. Ea poate fi, de asemenea, un factor decisiv in eficienta unui spatiu in stimularea gandirii creative si a performantei. Selectia de culori este vazuta adesea ca o alegere subiectiva, insa accentele de culoare din design-ul unui birou pot avea influente subtile in starea de spirit a angajatilor. Albastrul, de exemplu, este asociat cu apa, cu sentimente de calm si poate stimula gandirea rationala. Rosul si negrul induc o stare de putere si control, in timp ce galbenul si portocaliul sunt asociate cu bucuria si emotia.

Ljubic a adaugat ca angajatii ar trebui sprijiniti sa isi pastreze starea de spirit pozitiva din timpul sarbatorilor si sa-si foloseasca energia acumulata pentru a reflecta la obiectivele pe noul an.

Sursa foto: Steelcase

Nu exista comentarii la acest post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/08/smart-wall.jpg

In Aug 23, 2016 in Tendinte

Partitiile interactive SMART - i - WALL pot schimba o partiție obisnuita intr-un instrument de lucru multimedia cu control tactil . Pentru a demonstra eleganta si progresul tehnic al acestei soluții va invitam sa urmariti filmul de prezentare .

Mai mult Distribuiti
http://www.cos.ro/wp-content/uploads/2016/07/dg-20150404-6041mica1.jpg

In Iul 25, 2016 in

Petrecem atat de mult timp la locul de munca, incat nu este o surpriza faptul ca ne dorim ca mediul nostru de lucru sa fie atractiv, sa fie mai mult decat patru pereți si un birou simplu.

Mai mult Distribuiti